Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö klart för DM-final

Rengsjö är vidare till final i DM.

Detta efter en rafflande match mot division 2-laget Hudiksvalls FF som fick avgöras genom straffläggning.

– Det här är roligt för hela föreningen, säger Rengsjötränaren Kjell Rosén efter totalt 9–7 (2–2 efter full tid, 4–4 efter förlängning, 9–7 efter straffläggning).

Annons

Första halvleken på Rengsjö IP var spelmässigt jämn. Gästerna tog ledningen på straff efter 19 minuter, men efter en halvtimmes spel kunde Emil Clahr kvittera till 1–1.

– Hudiksvall är ett riktigt bra lag och spelar med ett annat tempo, men vi jobbar ändå på och hänger med i positionerna, säger Rosén.

Fem minuter in i andra halvlek gav förre Rengsjöspelaren Viktor Roos Hudiksvall ledningen, men tio minuter senare var det Robin Modds tur att kvittera. 2–2 var också resultatet efter 90 minuter.

– I andra halvlek är det väldigt mycket Hudiksvall, men vi krigar och ger aldrig upp, säger Rosén.

I förlängningen gjorde Rengsjö 3–2 genom Erik Wästman innan Hudiksvall vände till 3–4. Wästman kvitterade till 4–4 i sista minuten. I straffläggningen vann sedan Rengsjö med 5–3, och den totala slutsiffran skrevs till 9–7.

– Sättet vi uppträder på är enormt glädjande, att se moralen och arbetsinsatsen. I serien har vi stått upp och spelat bra i matcherna, men förlorat. I dag fick vi utdelning.

I DM-finalen får Rengsjö möta Bollnäs eller Ljusne. Den semifinalen spelas den 30 juni.

Mer läsning

Annons