Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pälle Olsson: "Det är hög nivå på pojkarna"

/

Pälle Olsson tränar tvillingtalangerna Alexander och Sebastian Näslund till vardags i Färila IF.
– Jag har sett många talanger komma och sedan bara försvinna. Men det som är speciellt med de här två är att de har ett så otroligt intresse, säger han.

Annons

Pälle Olsson tränar Färila IF, som inför den elfte omgången ligger tvåa i division 5, sedan några säsonger tillbaka. Han har även varit i föreningen tidigare.

Utöver roller som tränare för lokala fotbollsklubbar i Hälsingland har han ansvarat för sex årgångar av distriktslag.

I tvillingarna Näslund, Alexander och Sebastian, har klubben fått fram något extra.

– Jag har sett många sådana här talanger komma och sedan försvinna. Men det som är så speciellt med Alexander och Sebastian är att de har ett så otroligt intresse. De kan inte låta bli att vara här (på Färilaparken), eller spela fotboll i skolan, säger han.

Pälle Olsson tog upp tvillingparet i Färilas a-lag när de var 13 år. Något som är tämligen unikt.

– Det är hemskt ovanligt, man brukar ju vara 15 år när man gör debut i a-laget. Men de klarar sig fysiskt bra eftersom de har storleken. Det är en hög nivå på pojkarna, inget snack om det.

På torsdagen möter Färila Landafors på hemmaplan. Det blir Alexander och Sebastians sista framträdande innan Halmstadslägret. När Pälle Olsson tar ut sitt lag är Alexander tämligen given.

– När jag tar ut de sex första spelarna i en uppställning så är han en av dem. För Sebastian är det lite tuffare eftersom att han är en innerspelare och krigar om en plats på mittfältet. Men han får mycket speltid han också, säger Pälle Olsson, som inte har några problem att skilja dem åt trots deras identiska yttre.

– För mig som träffar dem så gott som varannan dag så ser jag en otrolig skillnad på dem på planen, vad de har för egenskaper.

Trots alla fotbollstalanger som Pälle Olsson har sett komma och gå har han svårt att jämföra Näslunds med andra spelare.

– Alltså "Lugi" (Andreas Lögdahl) var ju outstanding vad gällde talang. Det går inte att jämföra så, men som sagt så är deras (Näslunds) intresse och vilja det speciella med dem.

Kan de bli klubbens nästa stora export?

– Absolut, varför inte? Jag skulle inte bli förvånad om de dyker upp på hög nivå i framtiden.

Klubbens store talang för knappt 15-20 år sedan, Andreas "Lugi" Lögdahl, tränar till och från med Färila fortfarande. Han är också imponerad av tvillingarnas framfart.

– Det bästa med dem är att de är träningsvilliga och verkar älska fotboll. De har alla förutsättningar att bli bra, de har spelsinne, teknik och snabbhet. Men framför allt har de viljan att bli bra, de spelar ju fotboll jämt, säger han.

Mer läsning

Annons