Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne föll igen

/

– En blandning av tur och skicklighet.

Det säger Strands André Eliasson om målet som med största sannolikhet sköt bort Ljusne från kampen om seriesegern.

Annons

Målnollan i den chansfattiga matchen mellan Strand och Ljusne spräcktes inte förrän i den 62:a minuten, då Strands annars så stabila mittback Filip Forsman missade en rensning. Gästernas Giancarlo Mancuso tackade och tog emot, och ensam med målvakten lobbade han kyligt in 0–1.

Men Strand kom tillbaka och tog över spelet, medan gästerna började agera stressat och oroligt. Och nio minuter från slutet kom kvitteringen, då Robin Eliasson säkert placerade in den straff som betydde 1–1.

Med bara fyra minuter kvar av matchen kom sedan målet som med största sannolikhet avgjorde toppstriden i årets hälsingefyra. André Eliasson fick bollen på offensiv planhalva, gjorde både en och två Ljusneförsvarare innan han kom helt ensam med Big Phopruk.

Ljusnemålvakten klarade det första skottet, men returen rakade Eliasson in i öppet mål.

– Det är väl lite obalans i deras försvar tror jag. Sen har jag lite flyt när jag får med mig bollen på returen, det första avslutet är dåligt, säger matchvinnaren.

Serieledande Söderhamns FF, med en match mindre spelad, har på lördagen chansen att utöka gapet till Ljusne till fem poäng.

Mer läsning

Annons