Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal plockade första trean

/

Ett tidigt bottenmöte mellan två dittills poänglösa lag.
Då slog Ljusdal Myssjö/Oviken med 2–1 (0–0) och vet därmed hur det är att vinna i damtvåan.
– Sjukt skönt, säger Evelina Hansen, som avgjorde med sju minuter kvar att spela.

Annons

Tre spelade matcher – inga poäng. Det var förutsättningarna för både Ljusdal och Myssjö/Oviken inför matchen. Två lag i desperat behov av poäng, och nog var det spänt i början alltid.

Ljusdal avslutade dock den första halvleken som spelförare och dominanter. Utdelningen dröjde dock till den 69:e minuten, då Katarina Styf Lundqvist störtade fram på kanten. Hon hittade ingen att slå inlägg på, så avslutade därför själv – över bortalagets målvakt och i nät.

Men kort därefter kvitterade bortalaget, och fick därmed energi. Det var halvfarligt för ett 1–2-mål ett par gånger, men då fick Ljusdal en frispark i bra läge. Viktoria Mårtensson drämde till och bollen tog i ribban. Den gick sedan ut till Katarina Styf Lundqvist på högerkanten, och hon skickade in den mot mål igen, och där dök Evelina Hansen upp och kunde näta.

– En mycket bra insats av tjejerna. Vi visste att det skulle bli tufft, men redde ut det. Vi behövde verkligen de här poängen, och nu får vi lite ny energi, säger tränaren Pälle Olsson.

Mer läsning

Annons