Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Lagerbäck hjälper HuFF

/
  • Janne Westin besökte Lars Lagerbäck i tisdags och fick en massa nyttiga tips.Foto: Henrik Åhnstrand

– Vi hade en utbildningsdag som var helt fantastisk. Det var en enorm kick för oss.

Det säger Hudiksvalls FF:s tränare Janne Westin, sedan han och HuFF-kollegan Henrik Åhnstrand tillbringat en dag tillsammans med den förre svenske förbundskaptenen, och nuvarande isländske kaptenen, Lars Lagerbäck.

Annons

Lagerbäck inledde sin tränarkarriär i Kilafors Sedan blev det Arbrå och ABK innan han övergick till en tjänst på Svenska Fotbollförbundet. Men han har fortfarande kvar en stor del av sitt fotbollshjärta i Hälsingland.

– Visst, man känner lite extra för de klubbar man varit i och det känns bara roligt om jag kan bidra på något sätt, säger Lagerbäck, som den här säsongen kommer att fungera som en sorts mentor för HuFF:s tränarduo Westin och Åhnstrand.

Det var av den anledningen som Janne Westin och Henrik Åhnstrand i tisdags styrde kosan söderut för en första träff med Lagerbäck, och det var två mycket nöjda tränare som vände hemåt Hälsingland på kvällen.

– Vi gnuggade på i över fem timmar där vi berättade lite om vårt tänk att spela, och där Lagerbäck sedan gav oss feedback i stora drag, men också i mer detaljerad nivå, säger Westin.

– Han pratade också om ledarskap, och om vikten av att lägga fokus på rätt saker, så det var helt suveränt, han har ju lite att bidra med.

Lagerbäcks nuvarande arbetsuppgift är förbundskapten för Island. Där är han, precis som hälsingekollegan Erik Hamrén som leder det svenska landslaget, mitt inne i ett VM-kval.

– Vi har en träningslandskamp mot Ryssland nu i februari, sedan rullar VM-kvalet på i mars, säger Lagerbäck.

Island har två segrar och två förluster på sina inledande matcher, och man är definitivt med i kampen om andraplatsen i gruppen.

– Det kan bli svårt att nå Schweiz i toppen, men andraplatsen har vi definitivt chans på, säger Lagerbäck.

När han får någon tid över från Islandsjobbet kommer han att använda en del av den tiden åt att stötta HuFF.

– Vi har haft första träffen nu och kommer att ha telefonkontakt framöver. Stämmer det sedan är det också troligt att jag dyker upp i Hudiksvall på någon träning eller match under säsongen, säger Lagerbäck.

Det var första gången han träffade Henrik Åhnstrand, men Janne Westin spelade i ABK under Lagerbäcks träning.

– Det var ju mer än 20 år sedan, och det har ju hänt en hel del i hans fotbollsliv under tiden, ändå kom han i håg detaljer från ABK som jag totalt glömt, säger Westin.

Men de detaljer man pratade om i tisdags, dessa glömmer inte Westin i första taget.

– Det var många tankar som snurrade i huvudet på tisdagskvällen och det var svårt att somna, Men det här blir kanon, säger Westin.

Mer läsning

Annons