Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot Team Hudik

Team Hudik 2 har fått ta emot en hel del kritik för sitt beslut att lämna in en protest mot Ljusdal.

– Jag tycker att det här är en storm i ett vattenglas, säger Team Hudik-tränaren Kåge Pettersson.

Annons

På Helahälsingland.se har läsarkommentarerna till Sportens senaste artikel i ämnet ramlat in. "Lycka till med framtida samarbeten för att göra damfotbollen starkare", "Bedrövligt agerande", "Pinsamt Hudik" och "Team Hudik kommer vara ett minne blott om man fortsätter så här" är några av läsarreaktionerna.

Och relationen mellan de båda klubbarna tycks också ha fått sig en törn.

– Jag förstår inte vad vi har gjort för fel, det hade gått mer än 72 timmar när jag fick reda på det. Ska vi låta bli att anmäla bara för att vara snälla?, säger Kåge Pettersson.

Det Pettersson reagerar extra starkt på är att incidenten inte var en engångsföreteelse. Den olicensierade spelaren var som bekant uppsatt på laguppställningen i den aktuella 1–1-matchen. Men likaså i DM-finalen mellan de båda klubbarna bara två dagar senare.

– Det som jag tycker är besynnerligt är att när vi och alla andra skriver in laguppställningen på datorn så får man upp en röd varningstext om man försöker lägga in en spelare som inte är registrerad. Ljusdal har ju handskrivit dit den här spelarens namn på laguppställningen. När man gör så på måndagen och inte tänker efter, och gör samma sak på onsdagen, då börjar man undra vad det är som pågår, säger han och fortsätter.

– Det är mycket därför vi kände att vi som förening måste markera, när Ljusdal två gånger i rad sätter upp en spelare som inte är kvalificerad för att få vara med.

Ljusdals tränare Tomas Wennberg förklarar det dubbla misstaget så här:

– Det var först när vi fick anmälan som vi fick reda på det.

Mer läsning

Annons