Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen som leder F15

/

Till vardags spelar hon a-lagsfotboll med Ljusne i division 4.
Nu är Tove Hanold kapten för hälsingelaget på elitlägret.
– Jag försöker att ta lite större ansvar, säger hon.

Annons

Ljusne har inlett säsongen i division 4 på ett förtroendeingivande sätt. Den nystartade föreningen har radat upp fem raka segrar och toppar tabellen.

Den centrala mittfältaren Tove Hanold ingår i succélaget, där hon visat framfötterna så pass mycket att hon nu representerar Hälsingland F15 på elitlägret i Halmstad.

– Jag har inte varit på något sånt här läger tidigare, det enda var när vi var i Junsele. Så det är jätteroligt att få spela fotboll och göra det man tycker om. Nu har vi bara haft en match och en träning men det kommer att bli mer intensivt under veckan, säger den 15-åriga talangen.

Hon märker även av en viss temposkillnad på elitlägret, jämfört med spelet i hälsingefyran.

– Det är högre tempo här, alla ger lite till hela tiden. Man vill visa vad man kan.

I den första matchen blev det seger mot Bohuslän med 2–1. Det följdes upp med 3–0 mot Dalsland på onsdagen. I hälsingelaget har Tove Hanold en framträdande roll, och som lagkapten leder hon laget på planen.

– Jag försöker att ta lite mer ansvar, peppa på alla och ta hand om uppvärmningarna inför matcherna.

För Hälsinglands förbundskapten Eva Lambertsson var det inga tveksamheter om att Tove Hanold skulle ha en plats i Hälsinglands 16-mannatrupp.

– Det är en otroligt lojal och hårt jobbande spelare, som dessutom är mycket duktig en mot en, på att återta och sätta bollen i spel. En väldigt klok spelare, säger Lambertsson när hon ska beskriva Hanold.

Elitlägret handlar främst om spelarutbildning och spelarna ska få ut så mycket som möjligt av den intensiva tiden i Halmstad. Tove Hanold tycker att det är spännande och utvecklande att få chansen.

– Jag försöker att ta till mig så mycket jag kan hela tiden, och man hinner ta till sig väldigt mycket. Både på träningar och matcher, det är väldigt roligt.

Hon började spela fotboll som liten knatte i sjuårsåldern. Hur hårt hon väljer att satsa fotbollen framöver återstår att se.

– Jag vet inte riktigt, men jag vill fortsätta med fotbollen. Jag spelar på så får vi se vad som händer.

>>> Mer om F15: Team Hudik-talangen med näsa för mål.

Mer läsning

Annons