Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget klubbyte för pojkspelare

/

En pojke trivdes inte alls i det ungdomslag han spelade för.

Nu väljer han att sluta med fotboll den här säsongen då Rengsjö SK inte vill låta honom spela för Bollnäs GIF.

– Rengsjö har inte gjort något fel, men vem gynnar det att göra så här? Det här är ju ingen A-lagsspelare, säger pojkens pappa.

Annons

Pojken har spelat nästan hela säsongen med Rengsjös ungdomslag i division 2. Men till slut kände han att det inte längre var roligt och ville därför sluta med fotboll då han inte trivdes med situationen i laget.

– Jag ville att han skulle testa Bollnäs för att byta miljö och se om det skulle bli bättre, och då ville även hans kusin följa med till Bollnäs. Jag ringde tränarna och berättade anledningen till varför de ville byta lag och de tyckte det var helt okej. Sedan drog jag allt för Anders Olsson (ordförande i Rengsjö SK, reds anm) och då kändes det som om vi fick ett muntligt avtal att det gick bra, berättar pappan.

Men sedan tog det enligt pappan stopp. Efter ett styrelsemöte i Rengsjö kom beskedet att de inte tänkte släppa pojken och hans kusin till Bollnäs. Efter mötet kom det också fram att Rengsjö skulle lägga ner division 2-laget.

– Känslan jag får är att min grabb och min syrras grabb får skulden för att de måste lägga ner laget, de har inte sagt det, men eftersom de vägrar godkänna övergången till Bollnäs så verkar det så, säger pappan, som är besviken på Rengsjös agerande.

– De sade att vill de spela fotboll så får de göra det i Rengsjö. Som förälder så vill jag att mina barn ska hålla på med idrott i en miljö där de mår bra och tycker de inte att det känns rätt i Rengsjö så ska de få chansen i ett annat lag.

Anders Olsson, ordförande i Rengsjö, har en annan version av vad som hänt.

– Det enda vi kan säga från styrelsen är att vi fick reda på att två spelare ville byta, jag fick därefter ett mejl med övergångar på två killar från Bollnäs GIF och undrade vad är det här, säger Olsson, som menar att det här skulle ha skett tidigare för att ens vara aktuellt.

– De kommer när det återstår tre seriematcher och vill byta lag och det spelar ingen roll från vår sida sett om man är 15 eller 25 år gammal, man fullföljer säsongen. Det vore en annan sak om de kommit under sommaruppehållet.

Anders Olsson säger också att nedläggningen av klubbens division 2-lag är en direkt följd av att spelarna försvinner.

– Hur känner sig grabbarna som är kvar i laget? De två som slutat, plus några som håller på med andra idrotter, försvinner och därför måste vi dra oss ur serien. Någonstans måste föreningarna markera att man fullföljer en säsong som startat, återstår det två-tre matcher, varför ska man sluta då? Då kan man väl byta klubb till året därefter.

Mer läsning

Annons