Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund vann enkelt hemma mot Marma

/

Iggesund tog en säker seger hemma mot Marma på lördagen.
Efter 3–0 i halvtid vann man med 5–0 på Movallen.
– Vi lyckas städa av matchen, säger Iggesunds tränare Jonas Höglund.

Annons

Redan efter sex minuter stod det 1–0 till hemmalaget, som leder division 4–tabellen stort. Viktor Jansson lyckades efter ett individuellt nummer sätta bollen trots en snäv vinkel.

– När vi får ett tidigt mål, då blir det tufft för dem. Efter 3–0 känns det som att de tappar geisten och får svårt att vända på matchen, säger Iggesundtränaren Jonas Höglund, som trots resultatet var orolig inför matchen:

– Vi möter ett bottenlag som är desperata efter poäng. Det finns en risk för underskattning då, men killarna är professionella och vi lyckas vinna, säger han.

Marma kom till start med en något tunn trupp, något som tränare Jan Enberg inte hade trott inför säsongen.

– En av våra styrkor låg i att vi hade en bred trupp. Men nu är det mycket folk borta, både på träning och på match. I dag hade vi tre killar på bänken, varav två inte egentligen är spelklara. En avbytare borta mot Iggesund i den här värmen som var i dag är inte optimalt, säger Enberg.

Som om inte det vore nog, fick Marma dessutom avsluta matchen med en man mindre på planen. I minut 68 fick Tobias Wallin sitt andra gula kort.

– Vi får några billiga varningar, jag tycker inte det ska vara utvisning. Och det gör ju såklart backen ännu brantare, säger Jan Enberg.

Viktor Jansson fick även avsluta målskyttet med sitt 5–0–mål i 88:e minuten.

– Vi gör en bättre andra halvlek, rent spelmässigt. Det var viktigt för oss att hålla nollan i dag, säger Jonas Höglund.

Mer läsning

Annons