Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund tog en betryggande vinst mot Brynäs

/

Höstsäsongen har börjat bra för Iggesunds damer. Vinst hemma mot Norrham i premiären följdes upp med en betryggande vinst borta mot Brynäs på söndagen.

Annons

Iggesunds IK följde upp tre raka matcher utan förlust med att besegra Brynäs övertygande med 0–7. Redan i sjätte minuten gav Johanna Ohlsson bortalaget ledningen med det första av sina två mål i matchen. Innan pausvila hann Brynäs även med ett självmål, vilket betydde 0–2 till Iggesund i halvtid.

– Johanna gör en riktigt bra match. Hon har några fina djupledslöpningar och kunde ha petat in ett par bollar till, säger tränare Eva Lambertsson, som även lyfter fram lagets övriga målskyttar.

– Det är jätteroligt att vi har fler spelare som kliver fram och gör mål. Vi gör mål på olika sätt med olika skyttar. Fanny Westman gör ett riktigt snyggt mål när hon knorrar in bollen direkt på hörna, säger hon.

Förutom Westman hann även Elin Lindqvist, Linnea Persson och Kristin Stillmark med att göra varsitt mål, innan Johanna Olsson avslutade målskyttet i 88:e minuten.

– Det var inget snack om saken. Det var vår match. De hade en period i första med bra spel, men sen tar vi över matchen och i andra halvlek spelar vi riktigt bra anfallsfotboll, säger Eva Lambertsson.

Iggesund har inlett hösten med två segrar och inte släppt in ett enda mål. En stabil start, menar tränare Lambertsson.

– Vi har fått en bra start. Tjejerna är lojala i försvarsspelet och jobbar tillsammans. På så sätt får vi även ett bra anfallsspel, säger hon.

Nästa vecka väntar en tuff utmaning i serietvåan Alnö.

– Vi hoppas kunna hålla emot. Vi förlorade stort mot dem i våras. Men vi vet med oss att vi jobbar starkt tillsammans, nu återstår det bara att se hur långt det räcker, säger Eva Lambertsson.

Mer läsning

Annons