Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstens andra förlust för Mohed

/

Höstsäsongen i division 1 har börjat allt annat än bra för Moheds SK.
En tung förlust mot Djursholm förra veckan följdes upp med en lika tung förlust mot Vaksala på lördagen.
– Det är jättesurt, säger tränare Tomas Larsson.

Annons

Matchen började allt annat än bra för Mohed. Redan i fjärde minuten fick Vaksala en straff efter en rörig situation i Moheds straffområde.

– Straffen är solklar. Vår back fäller motståndaren, så det är inget att tveka om, säger Tomas Larsson.

Vaksalas Ronja Aldén förvaltade straffen på bästa sätt och 0–1 var ett faktum. Några fler mål blev det inte i matchen. Mohed hade en del lägen i andra halvlek, men fick till slut se sig besegrade.

– Det var som om vi blev lite ängsliga i första halvlek. Om det berodde på det tidiga baklängesmålet eller något annat, vet jag inte, säger Tomas Larsson, som menar att laget ryckte upp sig i andra halvlek.

– Vi har ganska många målchanser sista 20, till och med några frilägen. Vi har möjlighet att både kvittera och ta ledningen, men bollen ville inte in.

Matchen mellan Korsnäs och Rimbo, lagen som ligger strax ovanför Mohed i tabellen, slutade oavgjort, något som Tomas Larsson ser som både bra och dåligt.

– I och med att de andra lagen spelade oavgjort hade vi chansen att få fast mark under fötterna. Nu får vi väl se det som något positivt i stället, att de "bara" spelade oavgjort.

Lördagens match spelades för ovanlighetens skull på Hällåsens IP, i stället för på Lägervallen, som normalt är Moheds hemmaplan. Eftersom friidrotts-SM är i fullgång på Hällåsen hoppades man att det skulle locka mer publik till matchen.

– Det blev lite mer folk. Någonstans runt 150-200 tyckte jag de sa. Det gick bra att spela på Hällåsen. Lite ovant med underlaget, men annars bra, säger Tomas Larsson.

Mer läsning

Annons