Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög ett steg närmare

/
  • Det blev en jämn match mellan serieledande Hög och trean Ljusdal i damtrean i går kväll. Matchen slutade oavgjort, 1-1, men den stora vinnaren var Hög.

Ett litet försiktigt jubel.

Trots "bara" oavgjort, 1-1 (1-1) mot toppkonkurrenten Ljusdal på bortaplan i går kväll.

– Jag vill nog kolla lite till på tabellen och det som återstår innan jag pratar om serieseger, men det ser onekligen bra ut, sa Högs tränare Christer Hedberg.

Annons

Serieledande Hög mot serietrean Ljusdals IF.

En hel del på spel, framförallt för LIF som var det jagande laget. Sju poäng efter, men med en match mindre spelad.

Och avståndet är oförändrat. Och visst vinner Hög serien och får kvala till division 2.

Den lilla seriefinalen på Älvvallen blev en jämn historia. Hög startade bäst, hade stort bollinnehav och parkerade på hemmalagets planhalva i stort sett hela den första kvarten. Men så, när LIF:s målsspruta Stina Bäcklin förvaltade LIF:s första riktiga chans till 1-0 i den 16:e minuten, så var det lika med vändningen. Sen hade Stina två gyllene lägen att göra 2-0 också, men den tama straffen räddade förre LIF-målvakten Evelina Fredin Buske och nicken efter Anna Hammergårds precisa frisparksinlägg , nickade hon utanför.

Sen kom en kvittering från ingenstans för Hög. Målskytt förstås: Hög målspruta Anna Clark.

Och egentligen så stannade det vid det. I den andra halvleken blev det mer kamp än underhållning och det oavgjorda resultatet får anses rättvist. Hög hade ett par chanser som kunde ha resulterat och hemmatjejerna likaledes.

Mer läsning

Annons