Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällbo IF KM–mästare i futsal

/
  • Hällbos Stefan Janjic (till vänster) kramas om av glada lagkamrater sedan han avgjort KM–finalen i futsal på straff vilket betydde 2–1 för Hällbo mot Bollnäs 1.

Hällbo IF. Så heter 2013-års KM–mästare i futsal. Det stod klart sedan Hällbo slagit Bollnäs 1 med 2–1 i finalen. Matchen stod 1–1 vid full tid men Stefan Janjic avgjorde till Hällbos fördel när han satte lagets handicapstraff stenhårt i nättaket.

Annons

Det blev en spännande och välspelad final där Bollnäs var det spelförande laget. Men Hällbo spelade ett stabilt försvarsspel och höll rent framför sin målvakt Patrik Kallur. Bollnäs hade flera heta lägen att ta ledningen i matchen men det blev istället Hällbo som kunde göra finalens första mål. Med knappa fyra minuter kvar att spela blev Jonas Andersson frispelad ute på högerkanten. Andersson drog till ur snäv vinkel och bollen satt i nättaket.

Hällbo såg i det läge ut som segare, eftersom också laget hade en handicapstraff upp mot Bollnäs där det lag som spelar i en lägre division har en straff upp per division. Men Bollnäs pressade på och kvitteringen kom också med bara dryga minuten kvar att spela genom Tomas Roos.

Så klev då Hällbos Stefan Janjic fram till straffpunkten. Drog till – stenhårt i nättaket och avgjorde.

– Det var bara att bomba på, sa segerskytten.

Hällbo slog ut Kilafors med 3–1 semifinal och Bollnäs 1 slog ut Landafors med 1–0 i den andra semifinalen.

Mer läsning

Annons