Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett samarbete som ska lyfta Bollnäs

/

Bollnäs GIF och Gefle IF närmar sig varandra.
Nu startar klubbarna ett samarbete på ungdomssidan.
– Jag ser en utveckling för fotbollen. På sikt kan det bli en kvalitetshöjning för oss, säger Bollnäs ordförande Christer Eriksson.

Annons

Gefle IF och Bollnäs GIF har inlett ett samarbete som grundar sig i en likartad policy och en gemensam utbildningstanke. Ett samarbete som kanske är ett litet steg för Gefle – men desto större för division 4-klubben Bollnäs.

– Så är det, ett jättelyft för oss, att de är intresserade av oss. Vi kommer att ha utbyten med våra ungdomslag och mellan våra tränare. Sedan så kommer Hasse Berggren som är ungdomsansvarig och talangscout att komma upp och titta, säger Christer Eriksson, som menar att det här greppet ligger rätt i tiden.

– Vårt ledord i föreningen är spelarutveckling. Kan bli en morot för våra spelare att vilja satsa ännu hårdare och vara ambitiösa. Vi vill ge förutsättningar. Vi måste satsa på våra ungdomar och öppna dörrar.

Gefle är en etablerad allsvensk klubb och har dessutom en elitförberedande verksamhet såväl för pojkar 17 som pojkar 19 (Tipselitverksamhet).

Samarbetet innebär att möjligheter finns för spelare och ledare att utvecklas genom träningsutbyten, möten och samtal. Betoningen ligger på individuell utveckling där teknik är den största delen.

– Om man jobbar på att öka kvaliteten så ger det tillbaka till oss också då vi vill bredda rekryteringsbasen. Tittar man på vårt lag så kommer hälften av spelarna från regionen och det är viktigt att vi bygger vidare på det, säger Gefles klubbdirektör, Bollnäsbördiga Eva von Schéele-Frid.

– För vår del är det viktigt att samarbeta med flera klubbar och Hälsingland är ett viktigt område för oss. Vi är den allsvenska klubben i området. Sportsligt sett har vi kontakt med flera klubbar och det vill vi utveckla. Vi ligger ju bara ett tiotal mil bort och ändå är vi ganska anonyma där uppe, säger Eva von Schéele-Frid.

I dagsläget finns det två Bollnäskillar, Micke Eriksson och Markus Larsson, som spelar med Gefles Tipselitlag – ett lag som även har tackat ja till att spela i Ljusnan Cup i vinter.

Mer läsning

Annons