Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ösregn präglade LjP-cupens sista dag

/

LjP-cupens sista dag förstördes nästan av ett kraftigt regn. Flera planer blev vattensjuka och matcher fick ställas in.
– Det är tråkigt när det blir såhär. Vädret har varit fint hela helgen men det är inte mycket att göra något åt, säger Zandra Persson, kanslist i Ljusdals IF.

Annons

48 lag från 21 olika föreningar var på Älvvallen i Ljusdal för att göra upp i LjP-cupen. Efter två fina dagar drog ett kraftigt regnväder in och gjorde den sista dagen till en något annorlunda cupdag.

Här hittar du massor av bilder från LjP-cupen.

Det var nästan lika stor dramatik inne på kansliet som det var ute på planerna. Representanter från olika lag möttes och bestämde om de ville spela vidare eller om det inte var någon idé. Matcher lottades och segrare korades utan att finaler spelades.

– Nästan alla planer är vattensjuka och man ser knappt något när man försöker döma, säger Albin Eriksson som tillsammans med de andra domarna fick mycket beröm för sina insatser.

Till slut kom man fram till att tre planer var spelbara för en final vardera. F13, P12 och P13 skulle avgöras på det traditionella sättet. Det vill säga att man spelar en final.

Visst blev det dramatik även på planerna. Två av tre finaler slutade oavgjort och fick avgöras på straffsparkar. Ljusdals P12 och Bollnäs F13 visade prov på kyla i de avgörande lägena och tog hem varsin seger. I P13 var Svartviks IF i en klass för sig och vann med 8–0.

Trots den regniga söndagen är Zandra Persson nöjd med cupen.

– Det mesta har varit positivt. Det har flutit på med spelet och lagen verkar vara nöjda, säger hon.

Hon vill rikta ett tack till alla som ställt upp ideellt för att cupen ska kunna genomföras.

Nästa år önskar hon bättre väder och att de ska kunna locka fler flicklag att delta i turneringen.

Mer läsning

Annons