Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarna får utbildning

/
  • Peter Högdahl är domaransvarig under Hudik Cup, och på tisdagskvällen höll han i en utbildning för några av Strands ungdomar som ska döma i helgen.

Under Hudik Cup kommer Hälsinglands fotbollsförbund att ha utbildning för domarna, både för de mer erfarna och för de som nyligen börjat döma. Och utbildning kan vara nog så viktigt för att få att även yngre börjar döma fotboll.

Annons

– Det är bra att få in många unga så de får se hur det är att vara domare så att de sen kanske vill fortsätta. Då är det viktigt att de får en riktig utbildning, säger Peter Högdahl, domaransvarig i Hudik Cup.

Hälsinglands fotbollsförbunds utbildning som pågår under turneringen är till för både distrikts- och föreningsdomare, det kallas steg 1- och steg 2-utbildning. De mindre erfarna domarna får utbildning i regler och bemötande i sin steg 1-utbildning.

– De få bland annat lära sig hur de ska de bete sig mot ledare och publik på utbildningen. Det gäller att vara mänsklig, domare gör också fel, säger Peter Högdahl.

De som går steg 2-utbildningen är de som har dömt i några år. De får ett teoripass under fredagen, för att sedan gå ut och döma under lördag och söndag där de får tips och råd av instruktörer från förbundet.

Mer läsning

Annons