Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trönö till division 4 – Jonsson bakom ännu en uppflyttning

Från femman till fyran för tredje gången på sex år.
Stefan Jonsson har blivit något av en expert på att föra upp lag i seriesystemet.
– Vi har dragit åt samma håll och gjort det bra, säger Trönös tränare.

Annons

Först IFK Bergvik 2010. Sedan Stugsunds IK 2012 och nu Trönö IK 2015. Stefan Jonsson vet vad som krävs för att för upp ett lag i division 4. Men enligt honom finns det inte några hemliga knep bakom den fina framgångsraden.

– Nej, men jag har en stor vinnarskalle och så är det viktigt att få till bra stämning i lagen, säger han.

Efter att Trönö ramlade ur fyran var det med Stefan Jonsson vid rodret som klubben tog sats in i den nya säsongen. Och efter lite pusslande med lagbygget lät inte resultaten vänta på sig. Segern över Näsviken i lördags var den 17:e för säsongen och innebär att Trönös sejour i femman bara blev ettårig.

– Vi har fått ganska bra fart på det, trots att vi har haft en tuff höst med mycket folk borta under veckorna, säger Stefan Jonsson.

Marcus Jonsson från Kubikenborg i division 3 kom in i laget i augusti månad efter att både Emil Johansson och Pelle Olsson blivit skadade. Hans totalt 14 mål under hösten är en av många bidragande orsaker till att den lyckade säsongen. Dessutom har Mikael Westlund, med drygt 50 år på nacken, vaktat målet i de flesta matcherna.

– Han har varit grym! Men hela laget har dragit åt samma håll och gjort det bra.

Blir du kvar om tränare nästa säsong?

– Jag vet inte. Vi får se. Om alla blir kvar tror jag inte att laget ramlar ur fyran. Men träningsnärvaron måste bli bättre.

På lördag spelas den sista omgången och då väntar en ren seriefinal mot BK Vismarå som i praktiken också redan är klar för spel i division 4 nästa säsong.

Mer läsning

Annons