Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har några spelare som är lite vassare"

/

Ett Stugsund, förstärkt med flertalet SFF-profiler, vann det viktiga streckmötet mot Delsbo med 4–2.
– Äntligen börjar det här samarbetet och smitta av sig lite åt oss också, säger tränaren Christian Fagerhov.

Annons

Stugsund, som hamnat i en tabellmässigt prekär situation har börjat tagit situationen på allvar. I matchen mot Delsbo fanns ett flertal SFF-spelare med i startelvan – något som gav resultat.

– Idag har vi ju några spelare som är lite vassare, det är dom som avgör matchen, säger Christian Fagerhov och fortsätter:

– Framför allt är det härligt att se att de vill vara här och gör bra matcher när de kommer hit.

Och det var framför allt den offensiva trion med Niklas Holm, Johan Edberg och Martin Elffors som dominerade i matchen och låg bakom tre av hemmalagets fyra mål i regnet på Stuvarvallen:

1–0, som kom tidigt i matchen av Stefan Lyubenov efter ett inspel av Johan Edberg.

2–1-målet efter en retur då Niklas Holm prickade rätt på en retur från långt håll.

3–1 slogs in av Johan Edberg efter elegant väggspel med Niklas Holm, efter förarbete av Martin Elffors.

Men Delsbo var långt ifrån ofarliga. Efter Emil Sallanders kvitteringsmål i den 34:e minuten tog bortalaget grepp om matchen, först i slutet av den första halvleken – och ännu mer efter pausvilan.

På bara två minuter skapade laget tre målchanser, där bland andra hemmamålvakten Alexander Blom fick sträcka ut ordentligt och rädda sitt lag undan ett 1–2-underläge efter en nick från Olov Lund.

– Vi gick in i omklädningsrummet och pratade om att göra en sak, sedan gick vi ut och gjorde precis tvärtom, säger Fagerhov om Stugsunds agerande strax efter paus.

Och efter att hemmalagets Stefan Lyubenov snackat sig av planen efter via två gula kort kom också Delsbos reducering genom Johan Eriksson, och med kvarten kvar såg det ut att kunna bli en tight tillställning.

Men, efter den pigge inhopparen Albin Axelssons 4–2-mål för Stugsund gick luften ur Delsbo.

– Det blev lite nervigare än det hade behövt bli, annars gör vi en bra match, säger Fagerhov.

Delsbotränaren Örjan Oscarsson delade trots förlusten ut beröm till sina spelare, framför allt lagets fina period efter halvtid.

– Vi sätter ett jättetryck på dem där och tar över, men så gör de 2–1 mitt i vår press på en omställning. Dom är bra där, det är inget att snacka om, säger han och summerar:

– Vi står upp bra mot ett lag med till hälften division 2-spelare. Ett rejält fall framåt i tanke på matchen senast mot Ljusne.

För Stugsund var det viktiga poäng för att ta ett avstamp undan kvalstrecket. Något som hemmalagets Johan Edberg inte nog kunde betona efter matchen.

– Oerhört viktig seger, inte minst för samarbetet med SFF. Om spelare ska gå ner och få matchning så kan man inte ligga i division 5. Samtidigt tycker jag att vi (Stugsund) är alldeles för bra för att ligga där vi ligger just nu, säger han.

Mer läsning

Annons