Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåmålskytten: "Jag hoppas att vi kan bli höstens bästa lag"

/

Det som skulle bli ett tätt bottenmöte i division 4 blev istället en uppvisning av Stugsund. Marma har mycket att jobba på för att klara kontraktet nästa säsong.

Annons

– Trots siffrorna (0–3) så tycker jag vi gör en bra första halvlek. Sedan får de en par snöpliga mål på misstag av oss och då blir uppförbacken för brant, säger Marmas tränare Jan Enberg.

Marma hade några farliga målchanser i första halvlek men efter 0–1 av Stefan Lyubenov och 0–2 av Martin Elffors sjönk humöret och tron på att de kunde vinna.

– I mina ögon avgörs matchen redan där, säger Jan Enberg.

Stugsund växte i stället och visade att de kan mycket mer än tabellen visar. 0–3 var matchens delikatess. Max Berglund placerar snyggt in bollen i bortre krysset bakom en chanslös John Borgman i Marmamålet.

I andra halvlek kunde Stugsund spela på resultatet. Med bra rörelse och fint passningsspel gjorde de ytterligare tre mål på det uppgivna hemmalaget.

– Vi visar i dag att vi har kapacitet för att ligga på den övre halvan, säger tvåmålskytten Martin Elffors som har ett tydligt mål med höstsäsongen.

– Jag hoppas att vi kan bli höstens bästa lag i fyran, säger han.

I och med segern skapar sig Stugsund en liten lucka ner till Ilsbo och Marma som ligger längst ner i tabellen.

Marma har trots förlusten bara en poäng upp till Ilsbo och en kvalplats. Det är något som enligt Jan Enberg ger hopp.

– Jag har ingen mirakelkur på hur vi ska vända det här. Det bli lätt gnissel i laget när det går dåligt och då gäller det att ha bra sammanhållning. Det ser inte helt hopplöst ut. De andra lagen har inte sprungit ifrån oss än, säger han.

Han betonar att hans lag kan mycket bättre än vad de visade upp i dag och om de ska lyckas hålla sig kvar i division 4 måste de nog börja visa det snart.

Mer läsning

Annons