Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrala avslutade med sjuk match

/
  • Dennis Lundgrens Norrala går på semester som tvåa i division 4.

I Norralas trupp ingår 20 spelare.
I våravslutningen mot Stugsund borta saknade tränaren Dennis Lundgren 14 (!) man ur denna.
– En heroisk insats, den bästa på hela säsongen, säger han efter 3–0-segern.

Annons

Förra säsongen blev Norrala tvingat till att kvala sig kvar i fyran.

Den här säsongen går det mycket bättre – till och med över förväntan.

– De måste man säga, särskilt med tanke på hur det var ifjol, säger tränaren Dennis Lundgren.

Men till vårens sista match ställdes han inför en rejäl utmaning. I lagets normala trupp ingår ett 20-tal spelare. Efter två sena återbud på matchdagen saknades totalt 14 (!) när Norrala skulle åka till Stuvarvallen.

– Det här är nog det mest bisarra jag varit med om, både som spelare och tränare, säger Dennis Lundgren, som hade tagit ut sig själv om det inte hade varit för att han legat sjuk under veckan.

– Vi har några långtidsskador, några killar som är på språkresa, två som fått ledigt för att åka på konsert. Dessutom fick vår mittback Danne Andersson en hjärnskakning senast, så det är allt möjligt.

Med dessa på förhand tuffa förutsättningar gick Dennis Lundgrens "hopkok", bland annat bestående av före detta Norralaspelare som inte tränat på hela säsongen, ut och levererade.

Mittfältaren Simon Åberg knorrade in 1–0-ledningen tidigt i matchen, och samme man passade fram Magnus "Gurra" Gustafsson till 2–0 i början av andra. En av de inringda spelarna fastställde sedan segersiffrorna till 3–0.

– En drömbalja i bortre krysset. Han skulle väl egentligen ladda för ett inlägg, men tittade upp och drog den hårt på mål, säger Dennis Lundgren om Oskar Wikströms fullträff.

De tre poängen mot Stugsund gör att Norrala går på semester som tvåa i tabellen.

– Vi är naturligtvis nöjda, även om det finns matcher där vi tycker att vi borde ha gjort det bättre. Men man får vara ödmjuk, vi har haft turen på vår sida i några matcher också, säger Dennis Lundgren, och fortsätter:

– Det är en jämn serie, tvåa eller fyra spelar inte så stor roll. Men vi får ett större och större avstånd till kvalstrecket.

Att slippa kval är fortfarande målet, alltså?

– Vårt mål är att bli ett etablerat lag i fyran. Och det får man väl säga att vi är om det fortsätter så här.

Mer läsning

Annons