Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervös väntan för Stugsund – blir det kval eller inte?

/

Stugsund har spelat sin sista match för säsongen. Eventuellt.
– Nu är det bara att vänta och se om det blir kval eller inte, säger tränaren Christian Fagerhov efter 1–1 borta mot Forsa.

Annons

Den rafflande bottenstriden i division 4 går vidare. Stugsund hade chans att ta ett stort steg mot nytt kontrakt utan kval, men då krävdes seger borta mot Forsa. Och det var nära, för efter Bezad Paranis 1–0 efter hörnai första halvlek så höll Stugsund ledningen och hade lägen i andra att öka på och stänga matchen.

Men i 83:e minuten kunde Lars Olsson sätta 1–1 för Forsa och öppna upp streckdramatiken igen.

– Vi kan inte åka ur, därför poängen var viktig. Men vi hade gärna vunnit. Vi är nära att ro det iland och skulle gjort 2–0 innan de kvitterar, så det är surt nu, säger Christian Fagerhov.

Övriga lag i serien spelar den 19:e omgången under helgen och avslutar nästa helg. Men för Stugsund är grundserien över då laget skulle ha mött Nordanstig, som drog sig ur division 4, i sista omgången.

– Det blir lite nervöst den här helgen och nästa helg, vi har ju satt oss själva i den här situationen. Det känns som om vi har ett bra lag, men kval är kval, så det är ingen dröm att kvala i oktober, säger Christian Fagerhov.

Och skulle det bli kval är det inte ens säkert att det räcker för nytt kontrakt, först måste lagen i de lägre serierna se hur det går i kvalen till division 3.

– Det är mycket som ska hända innan man vet hur det blir, säger Christian Fagerhov.

Bottenkonkurrenterna Ilsbo och Delsbo, som just nu ligger på kvalplats, är tre poäng bakom Stugsund nu, med två matcher mindre spelade.

Och tre poäng bakom dem jagar Marma.

Dramat fortsätter.

Mer läsning

Annons