Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marmatränaren självkritisk – trots sensationell upphämtning

/

Marma stod för en spektakulär upphämtning mot Ljusne.
Men trots poängen är tabelläget fortsatt dystert – och tränaren Jan Enberg är självkritisk.
– Man ska börja med att rannsaka sig själv och det gör jag verkligen, säger han.

Annons

I den 77:e minuten ledde Ljusne med 3–0 mot Marma på Ljusneborg. Då vaknade bortalaget till liv och hämtade upp till 3–3 på tolv minuter. Men trots den starka upphämtningen var inte Jan Enberg eld och lågor efteråt.

– Lika mycket heder som vi ska ha för den, lika dåligt var det i första halvlek. Man ska inte behöva ligga under med 0–3 innan man börjar spela fotboll. Det var bara en trepoängare som gällde i dag, men vi brann inte tillräckligt, säger han.

Marma är sist i division 4 och har fem poäng upp till kvalplats. Kvar återstår bara tre matcher. Att Ilsbo besegrade Ljusdal med 7–3 på lördagen gjorde inte tabelläget lättare.

– Det resultatet kändes lite märkligt tycker jag. Men lagen ovanför oss har tagit poäng på slutet och nu tror jag att det blir väldigt tufft faktiskt, säger Jan Enberg.

Tycker du att ni är tillräckligt bra för division 4 eller är division 5 rimligare?

– Jag tycker att vi har ett för bra lag rent truppmässigt för att åka ur fyran. Samtidigt är jag realist och sett till vad vi har presterat, då ställer jag mig faktiskt frågande. Då är det tveksamt, säger Jan Enberg, som inte är rädd att ta på sig ansvaret för den misslyckade säsongen.

– Det är mitt och Bergströms (Stefan) ansvar att vi inte får ut allt av spelarna. Det finns betydligt sämre lag än oss i fyran, men vi har inte fått det att fungera. Man ska börja med att rannsaka sig själv och det gör jag verkligen.

Mer läsning

Annons