Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marma körde över Ilsbo på bortaplan

Matchen mellan Ilsbo och Marma var otroligt viktig för båda lagen.
Men någon jämn match det blev det aldrig.
– Det lossnade på allvar i dag, säger Marmatränaren Jan Enberg efter 5–1-krossen på bortaplan.

Annons

Både Ilsbo och Marma var i skriande behov av poäng när lagen drabbades samman på Ilsbo IP. Hemmalaget låg på kvalplats inför matchen, och gör så även efteråt.

Men nu är laget tätt skuggade av jumbon Marma, som efter 5–1-krossen klev upp på lika många poäng.

– Vi hade en härlig inställning och hela bussen fylld med supportrar. Alla var taggade till tänderna och det syntes på planen i dag, säger Jan Enberg.

Marma tog ledningen i första halvlek när Rony Ali slog en hörna som lagkaptenen Adam Skhiri nickade i mål. Men via en frisparksvariant kom Ilsbo tillbaka och kvitterade innan halvleken var över.

– Det var skönt att få en bra start för en gångs skull. Trots Ilsbos kvittering kändes det som vi var det bättre laget och vi ville mer. Så efter kvitteringen tog vi över, säger Jan Enberg och fick se laget återta ledningen innan halvtidsvilan.

Läs mer: Viktiga poäng till Delsbo

I andra halvlek kom ytterligare tre mål och utklassningen var fullbordad. Bland annat gjorde backen Tobias Enberg, ovan målskytt, ett mål från straffområdet med ett skott i krysset.

I och med segern ligger Marma på 18 poäng, lika många som Ilsbo, men med sämre målskillnad. I nästa omgång ställs Marma mot Ljusdal på hemmaplan samtidigt som Ilsbo möter Edsbyn på bortaplan.

Delsbo vann mot Edsbyn med 3–1 vilket gör att Marma inte kan gå ikapp Delsbo, på grund av betydligt sämre målskillnad.

Läs mer: Skärpe poängräddare för Iggesund

– Vi får förlita oss på att Edsbyn gör sitt. Vinner vi har vi i alla fall gjort vårt så det är det vi siktar på, säger Jan Enberg.

Mer läsning

Annons