Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marma åkte ur fyran efter omdiskuterat mål

/

En poäng hade räckt för Marma att undvika nedflyttning.
Det blev inte någon när Ljusdal vann med 3–2.
Och efteråt svallade känslorna över hur segermålet kom till.

Annons

Marma åkte ur division 4 på lördagseftermiddagen efter dramatik. Det var i samband med en situation före Lukas Nilssons 3–2-mål i den 74:e minuten som satte känslorna i brand när samtidigt en av hemmalagets spelare låg skadad kvar på planen.

– Jag brukar inte gnälla. Men de struntade i att lägga ut bollen. Jag tycker det är fruktansvärt osportsligt. Och det är inte bara min känsla. Det blev en riktig käftsmäll, säger Marmas tränare Janne Enberg.

Ljusdals tränare Mattias Lind ger sin version av vad som hände:

– Domaren säger att vi ska köra vidare. Sedan gick bollen ut på kanten och efter ett inlägg gjorde vi mål.

Förstår du att Marmaspelarna var upprörda?

– Om vi själva hade varit i den situationen hade vi säkert reagerat likadant. Men samtidigt tror jag inte Marma hade agerat något annorlunda om domaren säger att de ska spela vidare, säger Mattias Lind.

– Det är en situation som går att bedöma på olika sätt. Men visst, självklart. Jag kan förstå deras reaktion när vi inte slog ut bollen.

Läs mer: "Marma tog sista chansen"

Det spelades fotboll på Marmavallen också. När den sista omgången i division 4 avslutades vann Edsbyn hemma mot ett Ilsbo som också var indraget i nedflyttningsstriden, Det betydde i sin tur att det krävdes minst en poäng för att Marma skulle ta klivet förbi Ilsbo i tabellen, och upp på kvalplats.

Det började också bra.

Marma hade ledningen två gånger.

Ändå blev det förlust med 2–3.

– Fruktansvärt tungt med tanke på att grabbarna spottat upp sig så otroligt bra de sista 7-8 omgångarna och visat att vi faktiskt är ett division 4-lag. Men tyvärr så fick vi en för dåligt start på serien, säger Janne Enberg.

Nykomlingen Marma får nu rikta sig på spel i division 5 igen nästa säsong.

Läs mer: "Ljusdal kom tillbaka starkt"

Ljusdal är kvar i division fyra. Tre poäng i serieepilogen betyder att laget slutade på en fin fjärdeplacering.

– För vår del var det skönt att avsluta med en seger. Det känns som vi reder upp det under hösten och hamnar där vi är värda att ligga, säger Mattias Lind.

Läs mer: "Sluttabellen i division 4"

Mer läsning

Annons