Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal kom tillbaka starkt

/

Ljusdal har vaknat på allvar i jakten på topplagen.
Tredje segern i rad kom mot Norrala med 4–3 (2–2).
– En fantastisk skön seger, säger tränaren Mattias Lind.

Annons

På hemmaplan hamnade Ljusdal tidigt i underläge med två mål. Då lyckades framför allt tremålsskytten Lukas Nilsson se till att vända på matchen under den resterande matchtiden.

– VI krigade in bollarna samtidigt som alla gjorde jobbet på alla positioner, säger Mattias Lind.

Men det var ändå Norrala som öppnade matchen klart bäst och hade även bud på fler mål. Det gjorde att hemmamålvakten Niklas Persson till några fina ingripande. Gästerna ledde också med 2–0, innan det tog stopp.

– Vi klappade nästan igenom kan man säga. Men samtidigt har vi lite otur också. Vi spelade fantastisk fin fotboll första 25 minuterna. Men sedan fick vi göra några olyckliga byten när några spelare gick sönder och det blev en massa omkastningar i laget, säger tränaren Dennis Lundgren.

Trion Daniel Andersson, målskytten Jean Baptiste Ndagtjmana och Markus Norin var spelarna som tvingades byta. Och efter Lukas Nilsson reducering kunde Mohamed Awnuur slå in kvittering efter ett friläge.

– Vi har börjat bra på hösten och känner att vi har flyt och flow. Vi tror på det vi gör och viker inte ner oss, säger Mattias Lind.

Efter paus var Ljusdal inte sena med att ställa om när tillfälle gavs – och snabbe Lukas Nilsson fortsatte med att hitta rätt bakom målvakten Andreas Molin.

Både vid 3–2 och 4–2 var anfallaren sist på bollen innan den gick i nät. Tränaren Mattias Lind hade all anledning att vara nöjd med hans dagsverke.

– Absolut. Lukas har varit lite halvskadad och kunde inte gå för fullt. Men han gjorde ändå tre mål och det är en stryka, säger han.

Norrala som kom med bra självförtroende från två raka segrar och fick också in en boll i slutminuterna. Det var Simon Åberg som satte en straff med bara minuten kvar. Men närmare än så kom aldrig Norralalaget.

– De gjorde samtliga sina mål efter omställningar. Jag måste ge Ljusdal en eloge för det. Men samtidigt tappade vi också boll i helt fel lägen, säger Dennis Lundgren.

– Och räknar man målchanser i matchen hade vi fler.

Genom segern hakade Ljusdal på Norrala och Ljusne i kampen om andraplatsen efter den så här långt seriesuveränen Iggesund.

– Vi har som målsättning och det sade vi tidigt att vi ska vara övre halvan och gärna topp fyra. Där tycker jag också att vi hör hemma utan att skämmas, säger Mattias Lind.

– En fantastisk skön seger. Nu har vi också åtta poäng ner till kvalstrecket.

Mer läsning

Annons