Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal fällde Forsa med en 15-årig Dolk-stöt

/

Forsa förde spelet hemma på Åkernäsparken.
Men Ljusdal hade det bästa flytet.
Och en 15-åring som aldrig kommer att glömma sitt första inhopp i fyran.
– Nä, skulle inte tro det, säger Jesper Dolk efter sitt segermål i slutminuten.

Annons

Tabellgrannar på övre halvan – och två lag som alltid går för seger.

Vid ställningen 1–1 gav det en mycket intensiv och svängig sista kvart på vidsträckta Åkernäsparken i Forsa.

Hemmalaget hade de längre anfallen och bästa trycket – men rappa Ljusdal de hetare chanserna i smarta omställningar.

Det var också en slutscen som väl speglade matchbilden i stort.

Ett sent segermål för Ljusdal var på väg redan i 82:a minuten med Lukas Nilsson ( fint framspelad av Wais Maihanparast) i präktigt friläge, men den gången kunde Rasmus Andersson i hemmamålet hålla rent med en härlig reflexparad.

Andersson stod starkt även minuterna senare på ett fräsande skott från högerkanten.

Men i den 89:e minuten fick han ge sig för en 15-årig debutant.

– Jag satte fart när jag såg skottet gå, och satte till foten på studs när den kom emot mig, berättar Jesper Dolk om den snygga lobben som gav tre tunga poäng för ett Ljusdal på väg uppåt.

– Jo, jag kommer nog att minnas det här rätt länge, säger unge talangen Dolk, som just gått ut åttonde klass och satsar allt på sin fotboll.

Och han kunde, såklart, inte köpa ett uns av hemmatränaren Fredrik Anderssons ilskna synpunkt om "klar offside, minst femton meter. En domartabbe".

Det gjorde inte heller Ljusdals nöjde tränare Mattias Lind.

– Nä, nä, så var det absolut inte. Jesper är sådär snabb, helt enkelt. Och om det nu fanns någon liten tveksamhet, så var det vår tur ha lite flyt, säger tränare Lind – som fortfarande inte helt har smält bortaförlusten ("efter solklart offsidemål") mot Iggesund.

Och efter en hel del marginaler emot, så verkar vinden ha vänt för Ljusdal som tog andra raka efter segern (3–2) mot Hällbo.

– Det känns som vi får tillbaka en del nu, och har lite stolpe-in. Det där brukar ju också jämna ut sig över en hel serie. Nu har vi ett bra go i laget, trots flera omstuvningar i dag.

Under första halvan av matchen fick Ljusdal emellertid främst fokusera på att hålla ihop defensiven (med kapten Nemanja Bestic som säker general) när Forsa satte fart framåt, med Lars Olsson som kraftfull spets.

Nu bjöds inte många rena chanser. Den bästa för hemmalaget kom efter dryga halvtimmen när backen Jonathan Stridh störtade fram i straffområdet på Christoffer Lindbergs perfekta högerinlägg – men fick inte träff på bollen.

Ljusdal hade några vassa spelvändningar – men kom bara nära mål på Mohamed Awnuurs fräcka frispark som Rasmus Andersson med näppe kunde tippa kryssribba och ut.

I andra halvlek chockstartade Ljusdal med ett ledningsmål av Magnus Ferm, som omarkerade kunde placera in en enkel bredsida.

– Vi åker på två onödiga mål, den ena efter ett eget misstag och det andra på domarens miss, säger Forsas tränare Fredrik Andersson.

Han hade, som så ofta, att hantera speciella direktiv kring "sina" HuFF-lirare. Den här gången fick vassa lirare som Lars Olsson och Christoffer Lindberg kliva av med halvtimmen kvar.

Nu kunde Forsa ändå ligga på bra, och fixade en välförtjänt kvittering när Simon Vilhelmsson på högerkanten jobbade in bollen till Emil Jonsson, som bjöd på en läcker konstklack i mål.

Fredrik Andersson var besviken.

– Åtminstone en poäng skulle vi haft med. Och såklart vi ska göra fler mål. Men samtidigt skapar vi lite för få rena chanser, och är inte tillräckligt heta och skarpa i den där sista passningen.

Mer läsning

Annons