Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontinuitet i Färila – tränarduon stannar: "Ett krav var att alla spelare skulle stanna"

/
  • Pälle Olsson stannar som i Färila tillsammans med sin assisterande Sven-Tore Lindgren
  • Alexander Näslund är som första Färilaspelare någonsin uttagen i ett landslag.

Färila fick en gratisplats i fyran kommande säsong.
Nu är det också klart att man får kontinuitet i ledarstaben – och att föreningen för första gången skickar en herrspelare till ett landslagsläger.
– Väldigt roligt, säger Pälle Olsson, som stannar som huvudtränare med Sven-Tore Lindgren vid sin sida som assisterande.

Annons

Division 5-laget Färila klarade inte av att besegra division 4-laget Ilsbo i kvalet i höstas. Men ändå spelar man i fyran kommande säsong, på grund av de andra hälsingelagens prestationer högre upp i seriesystemet.

Pälle Olsson har i sin senaste sejour i Färila IF tränat laget under fyra säsonger. Att det blir just spel i fyran gör att han nu satsar vidare med sin femte säsong.

– Vi hade nästan bestämt oss för att lägga av bägge två nu när vi inte gick upp. Men vi visste ju att vi hade den där livlinan, och när det blev klart med fyran så växte det fram att fortsätta. En förutsättning var så klart att grabbarna i laget och föreningen ville det, och de gav klartecken tidigt, säger Pälle Olsson, som tidigare tränat bland andra Team Hudik och Ljusdals IF:s damlag.

Han fortsätter alltså som huvudtränare med Sven-Tore Lindgren vid sin sida som assisterande tränare.

– Bollen låg hos oss, och det blev ett ganska lätt beslut, säger han.

Pälle Olsson uppger att Färila inte tappat någon spelare ännu från förra säsongens trupp. Att få fortsätta bygga med samma spelarmaterial är väldigt viktigt för honom.

– Det var väl ett krav att alla spelare skulle stanna. Och ingen har i dag aviserat att de ska lämna. Sedan försöker vi väl att hitta någon mer, men många av dem man vill ha är redan rotade i sina föreningar, säger han om potentiella värvningar.

Under veckan nåddes Färila IF av nyheten att man för första gången i historien skickar en spelare på landslagsuppdrag. Alexander Näslund har tagits ut till den första 66-mannatruppen till P15-landslaget, för spelare födda 2000. Lägret hålls på Bosön från torsdag till söndag den här veckan.

– Det är väldigt roligt. Utvecklingen hos Alexander har ju pekat rakt upp. Det har nog varit till nytta för honom att få träna och spela med seniorer de två senaste åren, säger Pälle Olsson.

Alexander Näslund har även en lovande tvillingbror i Sebastian, som dock inte fick vara med i den stora landslagstruppen. Pälle Olsson ser inget annat framför sig än att han får använda bröderna i Färila när serien startar i vår.

– Både han (Alexander) och Sebastian vill det själva, så jag hoppas att det blir på det viset, säger han.

Mer läsning

Annons