Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Westh fortsätter som tränare i Edsbyn: "Vi påbörjade någonting bra i fjol"

/
  • Edsbynsspelare firar ett mål under förra säsongen. Nu står det klart att Jens Westh fortsätter som tränare för division 4-klubben.

Jens Westh ledde Edsbyn till en mittenplacering i fyran.
Med spelarnas stöd i ryggen väljer han nu att fortsätta som tränare för laget.
– Vi påbörjade någonting bra i fjol, som vi kan bygga vidare på nästa år, säger han.

Annons

41-årige Jens Westh tog över Edsbyn inför den gångna säsongen. Han kom till ett lag som stod mitt i en generationsväxling, till en klubb som skulle bygga nytt.

Målet var att undvika nedflyttning – och det klarade man på ett komfortabelt vis. När säsongen summerades slutade Edsbyn femma i division 4.

– I slutändan tycker jag att vi fick till det på ett bra sätt, det är en härlig grupp att jobba med. Det är många unga spelare som vill utvecklas och det var en riktigt positiv säsong, säger Jens Westh.

Det spelade in när han valde att förlänga med Edsbyn, för att fungera som huvudtränare även kommande säsong.

– Vi påbörjade någonting bra i fjol, som vi kan bygga vidare på nästa år.

Ett annat krav var att han skulle ha spelarnas stöd, att killarna i laget ville ha honom kvar vid sidlinjen. När det stod klart att så var fallet valde Westh att förlänga.

– Visst får man fundera, det är många bitar som ska passa med familj och jobb. Sen var det en förutsättning att spelarna tyckte att det var okej då, att man känner att man har det stödet.

Var står Edsbyn just i detta nu?

– Lite tidigt att säga kanske, men som det ser ut i dagsläget är truppen intakt. Plus att vi hittills har fått in Lucas Vängborg från Rengsjö.

Mer läsning

Annons