Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund säkrade seriesegern

/

Det alla i praktiken redan vetat om är nu klart även i teorin.
Iggesund säkrade på torsdagskvällen seriesegern i fyran.
– Nu får vi tid att jobba mot kvalet, säger comebackande Erik Sundman efter 3–0 mot Stugsund.

Annons

Matchen mot Stugsund var säsongens första från start för Erik Sundman, i fjol en viktig nyckelspelare på Iggesunds mittfält.

Under våren höll en knäskada honom borta från spel, och sedan omstarten efter sommaruppehållet hade det fram till nu enbart blivit inhopp.

– Vi får se hur mycket jag kan vara med. Jag har haft problem med knäet i flera år egentligen. I år har det blivit sämre, men nu är jag äntligen på väg tillbaka efter flera bakslag under våren, säger Sundman.

Comeback i startelvan alltså. Och det blev en minst sagt lyckad kväll för mittfältaren. Sundman blev målskytt, då han på hörna nickade in 2–0 tio minuter före pausvilan. Dessutom säkrade Iggesund seriesegern.

För samtidigt som Iggesund slog tillbaka Stugsund med 3–0, en komfortabel och kontrollerad seger, så bortbesegrade Ljusdal tabelltvåan med 3–1. Det innebär att Iggesund toppar tabellen med 13 poängs marginal. Ointagligt för samtliga toppkonkurrenter.

– Nu får vi tid att jobba mot kvalet, det känns jäkligt bra. Vi är stabila, gör ingen jättematch. Men vi släpper inte till så mycket, gör våra mål och gnetar på, säger Sundman.

Det blev knappt 70 minuter på planen, innan han byttes av på det centrala mittfältet.

– Även om jag har varit med runt planen så vill jag vara med på planen också. Jag är väl inte där jag ska vara än, så vi får väl se.

Hans lag fick lite extra energi av det faktum att Stugsund är det enda laget som har tagit poäng av Iggesund i årets hälsingefyra. 2–2 slutade vårmötet mellan lagen.

– Det är inte bara när man vinner varje match. Det låter kanske kaxigt, men det är inte lätt att gå ut och vara supertaggade hela tiden. Nu var vi rätt sugna eftersom det här är det enda laget som har tagit poäng av oss, avslutar Sundman innan firandet med laget i omklädningsrummet.

Det som tände Iggesund var även det som gav Stugsund hopp inför årets tuffaste bortamatch. Gästernas lagkapten Martin Strid efter 0–3-nederlaget:

– Med det resultatet (2–2) i ryggen visste vi ju att det kunde gå. Det är lättare att gå in till en sån här match med ett så bra resultat i ryggen. Men sett över 90 minuter var dom nog för bra, men vi tar med oss andra halvlek där jag ändå tycker att vi spelar bra, säger Strid.

Mer läsning

Annons