Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund kopplar hårdare grepp

Norrala, Forsa och Edsbyn tappade alla poäng.
Det tackade Iggesund för och ryckte ännu mer i tabelltoppen.
– Vi hade bra kontroll, säger tränaren Jonas Höglund efter 2–0 borta mot Delsbo.

Annons

Gapet mellan serieledaren Iggesund och tvåan Norrala är nu så mycket som elva poäng. Norrala tappade poäng hemma mot tabelltrean Forsa i en match som slutade 1–1. Samtidigt spelade Edsbyn oavgjort mot Ilsbo.

Resultat som gynnade Iggesund.

– Det tackar vi såklart för, det är ju klockrent för oss. Det ger oss råg i ryggen, säger Jonas Höglund.

Mot Delsbo dröjde det 18 minuter innan Dennis Sjölén kunde rulla in 1–0. Målet tillkom efter en bra frispark av Dennis Backström, vars boll Fredrik Näsman nickade i stolpen innan Sjölén rakade in returen.

– Annars var första halvlek ganska jämn. Delsbo spelade lågt och på omställningar och planen var svårspelad. Det var svårt att få till något kreativt spel, säger Jonas Höglund.

Bara tre minuter in i andra halvlek kom det psykologiskt så viktiga 2–0-målet. Fredrik Näsman revs ner i straffområdet vid en hörna och domaren Fredric Bergström pekade på straffpunkten. Joel Stillmark rullade säkert in bollen.

– Efter det hade vi det ganska lugnt. Vi kunde ändra vårt spel och sätta mer tryck via våra ytterzoner och då kändes det som Delsbospelarna blev trötta.

Iggesund har bara tappat poäng i en match den här säsongen. En svit man hoppas kunna hålla i, men trots att det är nästjumbon Ilsbo som väntar i sista omgången innan uppehållet vill inte Jonas Höglund ta ut någon seger i förskott.

– Jag är absolut oroad över den matchen, Ilsbo kommer kriga och det vill till att vi har en matchplan som ökar vår möjlighet att vinna. Lite förändringar kommer vi säkert göra och målsättningen är att vara obesegrade under våren. Vi ska göra vad vi kan, säger han.

Nykomlingen Delsbo har efter den fina starten på säsongen börjar tappa mark i tabellen. Sedan Ljusdal vunnit mot Marma ligger Delsbo nu på den sista platsen ovanför kvalstrecket. I nästa omgång ställs laget mot Hällbo i ett hett nykomlingsmöte.

Mer läsning

Annons