Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund klart för division 3

/
  • Stor jubel i Iggesundslägret efter avancemanget till trean.

Med 3–1 från första matchen och 1–0 på lördagen så är Iggesund klara för division 3 nästa säsong.

Annons

Hemmalaget gjorde många tappra försök att komma igenom Iggesunds täta försvar och kom man igenom det så stod duktige Mathias Svärd i vägen i målet och han var jublande glad efter segern.

– Ja, men det är ju så jäkla skönt, vi har haft ett tydligt mål hela säsongen och nu är vi framme vid målet, jublade Svärd efter matchen.

Det var annars gästerna som började bäst och hade mest boll hela första halvlek. Hille spelade ofta långt och djupt för att kunna dra isär Iggesundslaget och det lyckades man till viss del med men det blev inte så farliga lägen. När Iggesund själva gick till anfall så spelade man mycket klokt och rutinerat och gick sällan eller aldrig bort sig.

– Hille gör en riktigt bra match men det är tryggt att ha de här killarna framför sig, inte bara försvaret utan hela vägen uppifrån, sa Mathias

Efter en mållös första halvlek satsade hemmalaget allt på ett kort och gick för ett ledningsmål. Det blev självklart större ytor och när Joel Stillmark frispelades i straffområdet så gjorde han inget misstag och punkterade kvalserien och ger nu Iggesund platsen till division tre nästa år.

– En makalös känsla. Vi påbörjade den här resan för fyra år sedan och nu är vi där. Det här är ett sånt härligt gäng, sa en lycksalig tränare Jonas Höglund som efter slutsignalen dränktes i champagne.

Det har inte varit en helt optimal uppladdning där Iggesund, sedan länge varit klara för kval men Jonas menar att kollektivet verkligen slitit hårt för det här.

– Vi har ett par tre som jobbar i Stockholm och pluggar i Uppsala och det är klart att det inte varit helt enkelt men vi är så trygga i vårt spel så vi har fixat det, nu blir det fest, jag tror någon har bokat nåt, avslutade Höglund

Mer läsning

Annons