Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Iggesunds kvaljoker

/

Han har gjort lite av en smygcomeback under hösten.
Nu är frågan om rutinerade Kalle Dahlberg kan bli Iggesunds kvaljoker?
– Det hoppas vi på så klart, säger tränaren Jonas Höglund.

Annons

I kväll är det dags för det första av två kvalmöten mellan Iggesund och Hille. I potten ligger en plats i division 3 nästa säsong. Men på grund av att Movallen saknar belysning spelas matchen på Glysisvallens konstgräs i Hudiksvall.

– Vi har en väldigt trogen, lojal och kunnig hemmapublik. Det är synd att föreningen och Iggesund inte får en match av den här digniteten. Men jag tror inte att underlaget är något sämre för oss. Hille spelar också på naturgräs hemma, säger Jonas Höglund.

Iggesund säkrade seriesegern i division 4 redan i mitten av augusti. Det betyder att laget inte har spelat en match som verkligen gäller något på väldigt länge. Men Jonas Höglund tycker att han fått de besked han önskar av sina spelare och har en bra känsla inför kvaldrabbning nummer ett.

Läs mer: "Iggesunds fantastiska svit höll"

– Det blev en märklig situation vi satte oss i. Men samtidigt har vi haft möjligheten att träna tuffare och förbereda oss precis som vi vill. Facit får vi på onsdag och lördag.

Hur viktigt är det att inleda med en seger?

– Det är först på lördag som allt avgörs. Men självklart är det viktigt att ha ett bra resultat att spela på. Det gäller att minimera tillfällena för Hille att såra oss med tanke på regeln med bortamål.

Läs mer: "Iggesund missade chansen"

Våren 2010 spelade Kalle Dahlberg sin sista match med dåvarande Hudiksvalls ABK. Numera bor han i Stockholm och där har han på senare tid hållit i gång i en klubb i division 7. Men efter sommaruppehållet dök han plötsligt upp på fotbollsplanerna i Hälsingland igen. Och varför det just blev i Iggesunds blåvita dräkt har sin förklaring.

– Svärmor är ordförande i klubben och Jonas känner jag från tiden i ABK, säger 32-åringen.

– Allt som allt har det blivit fyra eller fem matcher. Det var en liten omställning att gå upp och spela i fyran. Men det är jäkligt kul och enkelt med så många duktiga spelare i laget.

Tränaren Jonas Höglund:

– Kalle har ställt upp och hjälpt oss helt förutsättningslöst. Men det är klart att en spelare på den nivån tillför en hel del. Han är spelsmart med en fantastisk fin fot. Hoppas verkligen han kan bli en joker.

Även Hille vann sin division 4-serie överlägset. Men Kalle Dahlberg tror stenhårt på sitt lag.

– Det blir tufft. Samtidigt har Iggesund ett grymt lag.

Läs mer: "Iggesunds stora toppryck"

Mer läsning

Annons