Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grinigt och gult på Ljusneborg

/

Iggesund har redan seglat iväg mot seriesegern.
Bakom kämpar lagen om en betydelselös andraplats.
Två av dem möttes på Ljusneborg – i säsongens kanske grinigaste match.
– Så här är det alltid mot vissa lag, säger Ljusdals tvåmålsskytt Wais Maihanparast.

Annons

Tabelltvåan Ljusne och fyran Ljusdal kom, liksom domaren Håkan Lindqvist, in helt fel i matchen. Och sedan blev det en makalös uppvisning i gnäll och gula kort – från båda håll.

Knappast det som rutinerade Ljusneanfallaren Anders Stenberg pendlar från Gävle för att uppleva.

– Nej, i dag var det inte roligt, och egentligen var det ju inte grinigt mellan lagen, säger 31-åringen, som efter några säsonger på vift sedan tiden i division 2 med Söderhamns FF åter är tillbaka i Hälsingland.

– Ja, jag tycker det är en rolig serie att spela i. Man känner ju killar i nästan varje lag så det blir bra tugg innan matcherna. Och det är för roligt med fotboll för att sluta. Här i Ljusne får jag också spela och träna så mycket som jobbet tillåter.

Det innebär att Stenberg, som är polis till vardags, inte hunnit med särskilt mycket sedan sommaruppehållet. Matchen mot Ljusdal var den första sedan juni. Och någon rolig comeback blev det inte.

Efter en bra start för Ljusne, där Marcus Bergenholtz gav hemmalaget ledningen på ett öppnande pass från Dawit Tsada efter 20 minuters spel, så vände Ljusdal matchen.

Talangen Mohamed Awnuur kvitterade snyggt efter knappa halvtimmen och i den 40:e så rann Wais Maihanparast igenom och gav Ljusdal ledningen.

I andra halvlek kom Ljusnes jakt på kvittering av sig helt efter först en utvisning på Martin Bergenholtz, som efter en rätt brutal brytning, om än på bollen, fick gult kort. Efter det snackade han åt sig ett rött och gav Ljusne en tuff uppförsbacke.

Och när storebror Marcus visades ut i slutet så gav det ytor för Ljusdal och Wais Maihanparast att fastställa 3–1.

– Målen jag gjorde kom efter anfall som såg ut som vi pratat om. Kul att det fungerar när vi gör som vi ska. Vi måste ju få lite flyt nån gång vi med efter allt oflyt vi haft den här säsongen, säger tvåmålsskytten.

Hur ser du på fortsättningen av serien, är det andraplatsen ni spelar för även om det inte gäller något att komma dit?

– Nej, jag tänker inte på det. Visst vill vi komma så högt som möjligt, men jag vill att vi ska spela en fin och underhållande fotboll så att folk vi komma och titta på oss. Och det tycker jag att vi gör. Kolla på bara på (Mohemed) Awnuur som hittat in i seniorfotbollen och hela tiden gör fina grejer.

Mer läsning

Annons