Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enberg om sitt Marma: "Inte ett division 4-lag"

/

Efter en ny förlust är Marma nu kvar som ensam jumbo i fyran.
Insatsen borta mot Ljusdal lämnade en hel del att önska, enligt tränaren Jan Enberg:
– Som det ser ut i dag så är vi inte ett division 4-lag, säger han.

Annons

Marma är nykomling i serien – och dessvärre även jumbo.

I ett sådant läge kan det vara skönt att få lite medvind, och kunna sätta ett tidigt ledningsmål.

Det gjorde Marma borta mot Ljusdal – när Adam Skhiri petade bollen i nät. Men det vinkades av för offside.

– Vi pratar om att hitta in i matcherna och hålla 0–0 en bit in. I dag får vi ett bortdömt, i stället för att få 1–0 i en match då, suckar tränaren Jan Enberg.

I stället var det Ljusdal som tog ledningen på Älvvallen. Mohamed Awnuur fintade bort sin försvarare centralt i Marmas box och skickade in 1–0-målet.

– Vår vana trogen så släpper vi in ett tidigt mål i dag också. Ligger man i botten så blir det tungt med mål i baken tidigt, säger Jan Enberg.

Som om inte det vore nog så fyllde Ljusdal på med 2–0 i mitten av första – målskytt Lukas Nilsson, som högg på en boll som Marmaförsvaret inte fick bort efter ett inlägg.

– Vi faller för djupt ner, Ljusdal får kliva på oss och måtta inlägg... de behöver inte ens jobba för sina målchanser, säger Jan Enberg.

Ljusdal gjorde även 3–0 i mitten av andra innan Marma förmådde få till något att lika vid en forcering. Jens Bergström kapades i offensivt straffområde, och tog hand om den efterföljande straffsparken själv. Ljusdals målvakt Niklas Persson gick åt ena hållet och Bergström sköt bollen i det andra hörnet.

Men Marma kunde inte hota mer än så i slutet av matchen.

– Som det ser ut i dag så är vi inte ett division 4-lag. Samtliga elva når inte upp till standarden på den här nivån. Det är en gemensam kollaps, säger Jan Enberg, vars lag nu, om det kan vara till någon tröst, går på sommaruppehåll.

Finns det något du kan göra?

– Vi gjorde årets bästa match uppe i Delsbo, och sedan såg det väldigt bra ut på träningen. Men så blev det en plattmatch mot Ilsbo sist, och så den här i dag då. Så ska jag vara ärlig så har jag inget svar på det just nu.

Läs mer>>> Målvakten som blivit forward gjorde sitt första mål i division 4.

Mer läsning

Annons