Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En månad till kvalet: "En speciell situation"

/
  • Iggesund besegrade Hällbo med 3–0 på ett plaskvått Movallen.

Det återstår drygt en månad och fyra seriematcher för Iggesund innan kvalet drar i gång. Tills dess ska laget förbereda sig med att spela av hälsingefyran.
– Det är en lite speciell situation, säger Iggesundstränaren Jonas Höglund efter 3–0-segern mot Hällbo.

Annons

Efter att Iggesund säkrat seriesegern även i teorin kom frågan till tränaren Jonas Höglund om han ville förlänga sitt kontrakt med två plus ett år.

– Det viktigaste för mig var att vi snackade igenom det med truppen. De har hört min röst i över tre år nu, så jag ville kolla av om de ville ha in något nytt men feedbacken jag fick var att de ville ha mig kvar så då satte vi ihop ett avtal, berättar han efter att Iggesund tämligen bekvämt besegrat Hällbo-

Höglund är nu inne på sin fjärde säsong som tränare i Iggesund – som nu blir fler. Målsättningen i år är att gå upp i division 3, men med ytterligare tid att jobba på så ligger den högre än så.

– Det här är inte slutdestinationen. Om vi går upp i division 3 så ska vi etablera oss, och ta chansen att jobba mer med prestationen och klubbens yngre förmågor, säger han.

– Jag är jättetacksam att klubben stod där först i kön när jag kom hem från Älgarna och var lite bränd för tre och ett halvt år sedan, och ska jag hålla på med det här är det på den här nivån jag vill vara, säger han.

I matchen mot Hällbo vilade Iggesund en del spelare, men vann ändå komfortabelt i spöregnet på Movallen. De två första målen kom bägge på nick (av Marcus Larsson och Fredrik Näsman) i inledningskvarten, innan Viktor Jansson smekte in ett välplacerat skott efter en timme till 3–0.

– Vi har sagt att vi ska gå runt på lite spelare och ge de som inte fått så mycket speltid chansen att spela sig in i en kvaltrupp, säger Jonas Höglund och fortsätter:

– De två nästkommande matcherna kommer vi att fortsätta på det här, innan vi tänker oss att spela in en tänkt kvaltrupp under de två avslutande matcherna.

Och med drygt en månad till kvalet till division 3 inleds så ligger redan planen klar för hur laget ska stå förberedda när det väl är dags.

– Vi kommer att köra på och träna som vanligt i två veckor, sedan ska vi träna ner oss. Det kommer att likna träningen vi hade under uppstartsveckorna efter uppehållet, sedan lättar vi på det ju närmare kvalet vi kommer. Vi har haft en bra utväxling på det upplägget tidigare, säger Höglund.

För Hällbo, som inte alls var helt ofarliga – framför allt under den första halvtimmen, gäller det att hålla undan för kvalstrecket nedåt i den fyra matcher som är kvar.

– Jag tycker vi gör en spelmässigt bra match mot seriens bästa lag. Vi skapar tre farliga chanser i första halvlek men släpper in några enkla mål på fasta situationer. Men visst, Iggesund är ett lag som vet hur man utnyttjar målchanserna. Det kommer viktigare matcher nu som vi ska satsa på att vinna för att klara det här, säger Niklas Östlund.

Mer läsning

Annons