Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delsbo vände och vann

Hällbos bästa målskytt Ebrahim Tajik gav bortalaget ledningen mot Delsbo.
Men hemmalagets dito svarade och Delsbo vände matchen.
– Skönt att få börja höstsäsongen efter den här avslutningen, säger 1–1-skytten Emil Sallander.

Annons

Hällbos Ebrahim Tajik och Delsbos Emil Sallander har två saker gemensamt. Båda är sina respektive lags bästa målskyttar, och både gjorde mål när lagen drabbade samman i division 4-säsongens sista vårmatch.

Efter en mållös första halvlek var det bortalaget som tog ledningen. Via en kontring kunde Ebrahim Tajik sätta bollen i nät och just då var Hällbo förbi Delsbo i tabellen.

Men då klev Emil Sallander in i handlingen. Efter 72 minuter kvitterade han till 1–1, hans femte mål för säsongen.

– Jag fick bollen av Patrik Larsson och kom mot vänster hörnflagga. Jag utmanade backen, petade bollen till vänster och sköt, beskriver han sitt mål.

Bara tre minuter senare satte Andreas Brolin avgörande 2–1 och Delsbo tog därmed första segern sedan slutet av maj.

Nykomlingen klättrar i och med de tre poängen uppåt i tabellen, medan den andra nykomlingen Hällbo parkerar på platsen ovanför kvalstrecket.

– Otroligt skönt att få med oss tre poäng. Då kan vi börja hösten med det här i ryggen och kanske kriga om lite andra platser i tabellen, säger Emil Sallander.

Det har snackats om att ni ska vara ett topplag, har ni den kapaciteten?

– Jag känner att vi nog kommer kunna vara där uppe.

Säsongen började stabilt för Delsbo, men ju längre den lidit har man åkt ner i tabellens skikt. Fram till nu.

– Säsongen har väl varit lite svängig hittills, men ändå godkänd eftersom vi kommer från division 5, säger Emil Sallander som alltså fått fart på målskyttet – trots att han haft problem under våren.

– Jag har dragits med vadproblem och spelat skadad en del, men ändå lyckats göra målen. Nu får jag ta det lugnt under uppehållet och vila i gång tills vi börjar igen, säger han.

Börjar igen gör Delsbo den 28 juli då man möter Forsa på bortaplan. Hällbo startar om säsongen med den tredje nykomlingen, Ilsbo, på hemmaplan.

Mer läsning

Annons