Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallarens comeback – efter långa avstängningen

/
  • Deeq Mohamud Mohamed gjorde under tisdagen sin första match på tio månader.

Hans senaste match var i september förra året.
Men på tisdagen gjorde Deeq Mohamud Mohamed comeback i Hällbos startelva efter den långa avstängningen.
– Jag gjorde ett misstag, säger anfallaren.

Annons

I september förra året spelade Hällbos anfallare Deeq Mohamud Mohamed en match med dåvarande division 7-laget Bollnäskurd. Fusket avslöjades och han stängdes av ända till 30 juni i år.

På tisdagen, i omstarten efter sommaruppehållet, var anfallaren tillbaka på planen när Hällbo besegrade Ilsbo med 3–0 på Stenvallen.

– Klart att avstängningen påverkade mig, men jag har inte bara suttit hemma och slöat. Jag har tränat fullt ut. Jag gjorde ett misstag och visste inte att det skulle påverka mig så mycket, men det är sådant som händer, säger han.

Hur spelsugen var du innan matchen?

– 300 procent. Det kliade i fötterna på mig. Det är kul att vara tillbaka och göra bort lite gubbar.

Deeq Mohamud Mohamed startade matchen, men tvingades lämna planen efter 55 minuter när kroppen sade ifrån.

– Jag hade tejpat för hårt och fick lite kramp i benet, men jag kom tillbaka och gjorde en snygg assist. Jag tunnlade några gubbar och lade fram bollen till "Ante" (Andreas Olofsson) som satte den i nättaket, säger han och syftar till Hällbos 3–0-mål.

Bara 13 minuter in i matchen blev Ilsbos Johnny Lundberg utvisad för en eftersläng på Hällbos Victor Lönnberg. Trots en man mer för hemmalaget blev första halvleken mållös.

I andra halvlek växlade Hällbo upp i anfallsspelet samtidigt som Ilsbo backade hem. Det dröjde till 69:e minuten innan Victor Lönnberg nickade in 1–0 på hörna. Adam Amundsson utökade ledningen till 2–0 via ett distansskott innan Andreas Olofsson smällde in 3–0 från nära håll i slutminuterna.

– Fullt rättvist. Det blir så här när de får en spelare utvisad tidigt, det blir spel mot ett mål, säger Sven Forsberg som tränar Hällbo tillsammans med Niklas Östlund.

– Vi var ganska säkra på att få in bollen till slut, vi hetsade inte upp oss. Det här var en väldigt viktig match för oss, nu drar vi ifrån lagen under oss, fortsätter han.

Ilsbos tränare Niclas Klarin kunde inte annat än konstatera att utvisningen påverkade utgången i matchen.

– Det är en onödig utvisning som förstör den här kvällen, helt klart. Vi åker hit och måste vinna matchen och så sätter vi oss i en sådan här sits. 3–0 är en totalt rättvis seger för Hällbo, säger han.

Mer läsning

Annons