Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi krigar och tar fighten"

/

Strand studsade tillbaka rejält efter förlusten senast och tog en rejäl skalp när tabelltrean Ytterhogdal besegrades med 2–1.
– En riktig krigarinsats, säger 2–1-målskytten Kion King.

Annons

Kion King har i veckan legat magsjuk och hoppade in när halvtimmen återstod. Då hade Ytterhogdal haft de flesta och farligaste chanserna och ställningen var 1–1.

Men med tio minuter kvar fick han en perfekt boll från André Eliasson i straffområdet och satte 2–1 med huvudet – något han inte gör så ofta.

– Nej, det är sällan. Men det var rätt match att göra det i, säger han.

Hur mår du?

– Sådär, jag är inte helt frisk ännu, säger Kion King efter veckans sängliggande.

Förutom den första kvarten då Strand tog kommandot var det ett massivt tryck från gästerna – som väntat.

– Vi var förberedda på det, men vi ställde om när vi kunde och gör en mycket bra defensiv insats i dag, säger 1–0-skytten Christian Brolin.

Brolin, som i den femte minuten hamnade helt ren med bortamålvakten efter ett perfekt inspel av Kristian Johansson, men missade grovt och sparkade hål i luften.

– Ja, jag vet inte vad som hände där. Jag kom bara in helt fel. Bollen var ju perfekt, säger Brolin som tio minuter senare fick sin revansch när han kom i ett friläge med Ytterhogdals målvakt Charlie Bryan och avslutade distinkt.

– Jag kunde ju inte gärna missa igen, säger Brolin, som höll med Kion King om vad som var segerreceptet:

– Vi krigar och tar fighten mer än vad dem gör i dag helt enkelt. Visst de har mer bollinnehav och många chanser, men vi står hela vägen, säger han.

Men även efter Kion Kings 2–1-mål så hade Ytterhogdal lägen till kvittering. Först en boll i stolpen innan den duktige hemmamålvakten Marcus Nyqvist sträckte ut och räddade en hård frispark.

Strand höll undan och tog en skalp och tre viktiga poäng – inte minst för att håll undan för kvalplatsen och Rengsjö, som fortfarande skuggar tre poäng där bakom.

Mer läsning

Annons