Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strands skräll i trean – vann mot topplaget och lämnar jumboplatsen: "En riktig urladdning"

Tre raka förluster. Och tre raka matcher utan ett mål framåt. Då kom plötsligt en efterlängtad och oväntad urladdning för Strand. – En underbar känsla, säger lagkaptenen Kristian Johansson Fantenberg.

Annons

Läget såg rejält dystert ut för Strand i division 3-fotbollen. Laget låg sist i tabellen och man hade varken tagit en poäng eller gjort ett mål på de tre senaste matcherna .

Så ingenting talade egentligen för att laget skulle kunna störa tabelltvåan Ytterhogdal på lördagseftermiddagen. Men då slog till Strand plötsligt till – och vann med 3–0.

– En riktig urladdning som vi har väntat på. Så jäkla viktigt. En underbar känsla för allihop, säger lagkapten Kristian Johansson Fantenberg.

Strand agerade tålmodigt och taktiskt, utifrån den förväntade matchbilden att gästande Ytterhogdal skulle ta initiativet i matchen.

– De fick äga lite boll, vi visste att det skulle se ut så. Vi visste vad Ytterhogdal skulle vara bra på, och vi vet vad vi är bra på. Och vi visste att det skulle komma möjligheter och att det bara gällde att ta tillvara på det.

Visst kom chanserna. Redan efter nio minuters spel satte Gustav Lindström 1–0, ett resultat som stod sig fram till matchens slutskede. Tio minuter från slutet kunde Mattias Bertilsson öka på till 2–0, innan Lyle Gifford fastställde slutresultatet med fyra minuter kvar av matchen.

Segern innebär även att Strand lämnade jumboplatsen bakom sig. Laget klättrar två placeringar och befinner sig nu på kvalplats, i stället för under nedflyttningsstrecket.

– Förhoppningsvis kan vi spinna vidare på det här nu. Att knäppa serietvåan på tre poäng är ganska starkt, det visar vad vi kan. Kan vi slå serietvåan, vilka kan vi då inte slå, , säger Johansson Fantenberg.

Samtidigt jublas det säkerligen över resultat på annat håll i Hälsingland. Strands skrällseger innebär att Ytterhogdal missade chansen att knapra in på serieledande Bollnäs, som i går kväll tappade poäng i derbyt mot Iggesund .

MATCHFAKTA (Division 3 södra Norrland)

Strand–Ytterhogdal 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 (9) Gustav Lindström, 2–0 (79) Mattias Bertilsson, 3–0 (86) Lyle Gifford

Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen

Mer läsning

Annons