Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjös segersvit fortsätter

/
  • Rengsjökaptenen, här tillsammans med tränaren Ola Bruce, avgjorde bortamötet mot Korsnäs.

Rengsjö fortsätter att plocka trepoängare. Tredje raka vinsten kom efter en stark arbetsinsats mot tabellfemman Korsnäs efter segermål i den 85:e minuten.
– En otrolig kämpaseger och ännu en moralhöjare, säger tränaren Ola Bruce efter 2–1-segern.

Annons

Något har hänt med Rengsjö efter uppehållet. Efter bortasmällen mot Håbo (0–4) har laget radat upp tre segrar. Den senaste kom på bortaplan mot Korsnäs på lördagen.

Efter att hemmalaget kvitterat på straff i den 82:a minuten reste sig Rengsjö och återtog ledningen bara tre minuter senare, höll undan och vann med 2–1.

– I våras var det tvärton. Då kunde vi göra en bra första halvlek och tappa ledningen i andra, säger Rengsjötränaren Ola Bruce och utvecklar:

– Det är mycket psykologi. Hemmasegern mot Hofors då vi hade kniven mot strupen, men spelade ut och vann med 4–1 var en självförtroendeboost. Nu har vi hittat känslan att vi kan göra mål och att vi har ett spel. Jag tror alla känner sina roller lite mer nu än i våras, säger han.

Och mot Korsnäs visade laget även prov på stark moral i slutskedet av matchen.

Efter en böljande och jämn första halvlek med två lag som ville framåt, kom ledningsmålet för hälsingarna i den 70:e minuten genom Karl Linck, som först nickade på Korsnäs målvakt men tryckte sedan in returen på en halvvolley.

Men samme Linck blev i den 82:a minuten otursgubbe när han kom för sent in i en duell och orsakade en straff, som hemmalagets skyttekung Glen Edman satte säkert.

– Det kändes lite onödigt när vi hade momentum och de hade inte skapat särskilt mycket efter vårt ledningsmål. Men med 10 minuter kvar tänkte vi att vi skulle kämpa för att behålla poängen, säger Ola Bruce.

Men dagen skulle sluta bättre än så.

Bara tre minuter senare skickade Rengsjökaptenen Andreas Clahr iväg ett rungande skott från 20 meter som hemmamålvakten tippade till hörna. Och på den såg Clahr till att nå högst och nickade in segermålet.

– Vi har ju en del tunga pjäser där som flyttar upp på fasta situationer. Där är vi starka, konstaterar Ola Bruce, som hade idel beröm att ge sitt lag för trepoängaren – inte minst inställningen.

– Ja, det är en jäkla moral i laget nu och i dag är det en ren arbetsinsats som avgör.

Eftersom Forssa samtidigt förlorade på bortaplan mot Sala, passade Rengsjö på att smita förbi i tabellen upp på kvalplatsen. Men Rengsjötränaren Ola Bruce påpekar noggrant att det ett stort arbete kvar för att säkra kontraktet.

– Det känns positivt och studsar rätt nu, men det spelet vi visar i dag är det som kommer att krävas framöver för att ha en bra förutsättning för att klara det här, säger han.

Mer läsning

Annons