Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö räddade en poäng

Underläge två gånger om i ödesmatchen mot Mora.
I slutändan blev uppflyttade mittbacken Joakim Larsson poängräddare för Rengsjö.
– Viktig match, och det märktes, säger tränaren Ola Bruce.

Annons

Oerhört tunga poäng stod på spel i fredagskvällens bottenmöte mellan Mora och Rengsjö. Mora inför matchen på säker mark, med två poäng ner till Rengsjö på kvalplatsen.

Matchens dignitet syntes även på planen.

– Det var mycket kamp i dag, två fysiska lag som brakade ihop rejält. Det small både här och där, säger Rengsjötränaren Ola Bruce.

I den kamppräglade matchen fick han fick se sitt lag komma tillbaka från underläge två gånger om. Först kvitterade Erik Wästman till 1–1 innan paus.

I andra halvlek flyttade Bruce sedan upp mittbacken Joakim Larsson i jakten på ytterligare en kvittering, detta sedan Rengsjö återigen hamnat i underläge. Och uppflyttningen av Larsson skulle visa sig bli ett lyckat drag.

Det var nämligen mittbacken som tryckte in kvitteringen fram till 2–2.

– Tyvärr ett ganska billigt baklängesmål i början på andra, så vi får vaska om lite och trycka på framåt. Det är i minut 70 som vi flyttar upp en av mittbackarna i anfallet. Och efter en situation på vår högerkant, där vi får in ett bra inlägg, så lyckas Jocke knoppa in den, säger Ola Bruce och fortsätter.

– Åter igen lyckas vi med det draget. Det var samma sak förra veckan, då Karl Linck satte kvitteringen.

Sen ville Ola Bruce ha mer, när Erik Wästman gick omkull i straffområdet i matchens sista minuter. Men där Rengsjö såg en straff hittade domaren Erik Yngvesson inget fel – och friade.

– Det är mycket känslor så här efter matchen. Men jag tycker att den är solklar, det känns som att han inte vågar ta den straffen i 94:e minuten, säger Bruce.

Som alltså fick nöja sig med en poäng i ödesmatchen mot Mora.

– Det var en oerhört viktig match och egentligen hade vi behövt tre pinnar. Men än viktigare är att vi i alla fall inte tappar tre poäng mot Mora. Det märktes verkligen där ute vilken viktig match det var, med kampen och viljan.

Mer läsning

Annons