Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö laddar för kvalserie

/
  • Rengsjö SK hoppas få anledning att jubla efter avslutad kvalserie

På lördag börjar kvalserien som avgör om Rengsjö SK får spela i division 3 nästa säsong. Svartviks IF, Hille IF och Ludvika FK ska mötas i tur och ordning. Rengsjös tränare Ola Bruce ser fram emot kvalet med spänning.
– Ska bli kul att möta lite nya lag, säger han.

Annons

Efter en mycket svag vårsäsong vaknade Rengsjö SK till liv under hösten. Endast sex poäng innan sommaruppehållet blev till slut 21 poäng och kvalplats.

– Vi måste ändå vara nöjda med en kvalplats. Som det såg ut efter sommaren var det ju inte ens säkert att vi skulle klara oss kvar, säger Ola Bruce.

LÄS MER: Rengsjö tog fjärde raka segern

Nu väntar alltså en kvalserie med fyra lag som alla möts en gång. För motståndet står division 4–lagen Svartvik, Hille och Ludvika och det är Sundsvallslaget Svartvik som är först ut borta på lördag.

– Det är en ny bekantskap, i alla fall för mig. Det gäller att vi åker upp till Sundsvall och spelar med ödmjukhet, säger Bruce, som menar att det gäller att mobilisera kraft efter en tung säsong

– Vi måste göra det grundläggande jobbet och vara noggranna i alla detaljer, visa att vi vill komma därifrån med en seger. Vi kan bara fokusera på vår prestation och hoppas att det räcker.

Rengsjö är ett av lagen som har lottats till två hemmamatcher och en bortamatch. Detsamma gäller för Hille, medan Svartvik och Ludvika båda får två bortamatcher och en match på hemmaplan. Att vara ett av lagen som har två hemmamatcher tror Ola Bruce kommer gynna laget.

– Spontant känns det som att vi har en liten fördel i att slippa resa två helger till. Vi åker till Sundsvall på lördag, sen kan vi vara hemma på Rengsjö IP där vi känner oss trygga. Vi har bara förlorat en match på hemmaplan under hösten, så vi vet att vi är svårslagna på där, säger han.

Vilket lag som kommer bli tuffast att möta är svårt att svara på, menar Bruce. Hille vann division fyra i Gästrikland, medan Ludvika och Svartvik kom tvåa i Dalarna respektive Medelpad.

– Det är tuffa lag alla tre, som haft positiva säsonger och vunnit mycket eftersom de tagit sig till kvalserien. Det ska bli kul att möta lite nya lag. Hille har vi spelat mot en del, men Ludvika var det längesen vi mötte, säger Ola Bruce.

Kommer ni hålla er kvar i division 3?

– Det är målsättningen.

LÄS MER: Tufft för RSK – allt avgörs i derbyt

LÄS MER: Så gick det när Rengsjö blev klara för kval

Mer läsning

Annons