Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfest när Bollnäs slog Rengsjö

/

Emil Norell hade inte spelat fotboll på två år när han flyttade hem till Bollnäs i maj.
I derbyt mot Rengsjö gjorde han comeback mellan stolparna – och höll nollan.
– Jag vet vad jag kan och det kändes jäkligt bra, säger 24-årige målvakten efter 3–0-segern.

Annons

I tre och ett halvt år har Emil Norell bott i Stockholm. Under sitt första år som utflyttad tränade han i huvudstaden och spelade matcher med Bollnäs på helgerna.

Under de senaste två åren har han bara ägnat sig åt fotboll under korta perioder. Men när flyttlasset gick hem till Bollnäs i våras var han tillbaka i sitt gamla lag.

– I en månad har jag tränat fullt ut. Jag har nästan varit för sugen på fotboll, så jag har alltid tränat när jag varit hemma på semester.

I lördagens derby mot Rengsjö, inför cirka 900 åskådare på Sävstaås, kastades Emil Norell rakt in i hetluften när förstemålvakten Anders Alsing var sjuk och andrekeepern Kjell Sapa led av ögonproblem.

– Så det var ju bra för mig. Jag kände mig taggad fullt ut. Jag vet vad jag kan och det kändes jäkligt bra, säger 24-åringen, som hade gjort två matcher med farmarlaget Hällbo innan lördagens match.

Hemmalaget fick en drömstart när Johan Sköld gjorde 1–0 redan i den femte matchminuten. En halvtimme senare placerade Ali Reza in bollen vid bortre stolpen efter fint förarbete av Dido Hussein.

2–0 var dock inga siffror som speglade matchbilden. Medan Bollnäs var snudd på hundraprocentigt effektivt framåt hade Rengsjö flera avslut från distans och hotade på fasta situationer.

Men Emil Norell, med god hjälp av försvararna, tog hand om de bollar som bortalaget lyfte in i straffområdet.

– I början kändes det som att Rengsjö hade lite tryck på oss. Men vi får ett tidigt mål och kan rida lite på det. Jag tycker inte att det blev någon stress från vår sida, säger han – nöjd med att hålla nollan i comebacken.

– Sedan jag flyttade hem har vi vunnit i stort sett alla matcher, säger målvakten med ett skratt.

Emileffekten?

– Haha. Nä, men vi vet vad vi kan. Spelar vi som vi ska är vi med i toppen på den här serien. Det är bara att hoppas att det håller i sig och det tror jag att det kommer göra, säger Emil Norell, som i slutminuterna fick se lagkamraten Alen Bahonjic rulla in slutresultatet 3–0.

Hur firar ni i kväll?

– Vi ska grilla och kolla på fotboll (U21-landslagets EM-semifinal mot Danmark). Det blir nog en jäkla skiva.

För Ola Bruce och hans Rengsjö blir det knappast något firande efter 0–3 i Bollnäs. Bortalagets tränare var dock inte alltför nedslagen efter derbyförlusten.

– 0–3 går inte att snacka bort, men från straffområde till straffområde tycker jag att vi är minst lika bra som Bollnäs, säger han.

– Hedervärda förluster har vi fått nog av, men jag tycker att vi står upp bra. De är lite vassare i offensivt straffområde där vi är lite vekare.

Både Bollnäs och Rengsjö drabbades av varsina skador under matchen. Hemmalagets Roni Bermal fick kliva av med en knäskada och bortalagets trotjänare Christian Törnros ådrog sig en lårskada.

Det här var båda lagens sista match innan sommaruppehållet.

Mer läsning

Annons