Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NU är Dido klar för Värnamo: "Kvaliteter som är intressanta"

/

Nu har både IFK Värnamo och Bollnäs GIF bekräftat att Dido Hussein är klar för superettanklubben.
– Han har vissa kvaliteter som är intressanta och går att utveckla bara han får lite tempo i kroppen, säger IFK Värnamos sportchef Thomas Lundqvist.

Annons

Tidigare under fredagen menade Dido Hussein själv att övergången från Bollnäs till Värnamo inte var helt klar.

Men nu är den det – båda klubbarna har gått ut med det i sina respektive digitala kanaler.

Dido Hussein har skrivit ett avtal över ett plus ett år med Värnamo, ett lag som slutade tia i superettan 2015.

– Vi ville avvakta lite med hänsyn till hur vår trupp såg ut, vilka spelare som skulle förlänga och så. Men Dido har sådana kvaliteter att vi skrev ett plus ett med honom, säger Thomas Lundqvist, och förklarar varför just ett sådant avtal är lämpligt.

– Vi värvar inte honom som någon startspelare, utan mer som en utvecklingsbar spelare. Initialt kan han behöva något halvår på sig hos oss, och vi ville inte binda upp honom på ett långsiktigt avtal. Det här är en ung kille, och det vore fel att binda upp honom. Men funkar det för honom och för oss så kan vi tänka oss att skriva om redan i sommar, säger han.

Dido Hussein gjorde 33 mål i fyran när Bollnäs tog steget upp i division 3 säsongen 2014. Under säsongen som gick, som slutade med att Bollnäs föll mot Västeråslaget Franke i kvalet till tvåan, sköt 19-åringen 24 mål i serien.

Anders Persson, sportchef i Bollnäs GIF Fotboll, vet själv hur det är att som ung flytta iväg till en annan stad och spela fotboll på en högre nivå.

– Jag flyttade själv som 18-åring till VSK. Det måste funka socialt och det måste funka i träning, och man måste göra det i 120. Men jag och agenten (Azad Demir, red. anm.) är två som tror stenhårt på det här. Jag skickade precis ett sms till Dido där jag skrev att jag verkligen tror på honom. Nu kommer han till en bra miljö med bättre spelare, och han är ju en superintelligent spelare. Egentligen är han ingen målskytt, men han gör mål för att han är så bra, säger Anders Persson.

Gällande den ekonomiska biten så ser Bollnäs GIF inte ut att få någon ersättning för Dido Hussein – i alla fall inte i det här skedet.

– De (IFK Värnamo) har inte så bra ställt dom heller. Men vi kommer nog att göra en deal framöver om det går bra för Dido.

En vidareförsäljningsklausul, alltså?

– Ja, något sånt, kanske. Men det är inget som är klart nu.

Anders Persson, som följt Dido Hussein länge, gläds också åt att en division 3-klubb som Bollnäs GIF i Hälsingland skickar en spelare till de lite större scenerna.

– Det här ger ett väldigt bra renommé för oss. Ungdomarna vill lira fotboll, och förhoppningsvis kan vi få fram någon ny Dido, säger han.

Torsdag 7 januari samlas Värnamotruppen igen för att dra i gång försäsongsträningen till superettansäsongen 2016.

– Då kommer han att ansluta till oss, säger Värnamos sportchef Thomas Lundqvist.

Mer läsning

Annons