Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kion King ordnade Strandseger – till slut

/

Det krävdes fyra ledningsmål innan Strand till slut kunde bärga segern i hemmamatchen mot formstarka IFK Mora.
– Det är synd att man ska behöva göra fyra mål för att vinna, men samtidigt är det en styrka att kunna göra det också, säger Strands tränare Per Lindberg

Annons

När Strands André Eliasson nickade in 3–2 när drygt 20 minuter återstod trodde nog de flesta på Glysis att Strand – till slut – skulle koppla grepp och stänga matchen mot Mora.

Men icke. För tredje gången kom bortalaget tillbaka och kvitterade.

– Usch, det kändes tungt, förklarar Kion King strax efter slutsignalen.

– Å andra sidan var det ganska mycket tid kvar och vi hade skapat så pass mycket så jag visste att vi skulle kunna göra ett mål till, fortsätter han.

Och bara tre minuter efter Moras 3–3 blev det just Kion King som avgjorde matchen – på riktigt, när han i ett friläge slog in sitt andra mål i matchen som betydde 4–3.

– Det var lite onödigt att det blev så jämnt. Det kändes som att varje gång de hamnade på vår planhalva blev det farligt. Men vi är starka framåt, skapar och gör mål. Vi gör en offensivt bra match, säger segerskytten King.

Även på sidan blev det nervöst när Mora för tredje gången kvitterade hemmaledningen, men för offensivt lagda Strand fanns inget annat än att gå för tre poäng.

– Nej, det var bara att fortsätta framåt. Och det är skönt att ha sådana som Kion i sådana här lägen, säger tränaren Per Lindberg.

Även djupledspassningen av Daniel Eliasson, som friställde King var av högsta klass.

– Ja, har vi tillräckligt bra och känsliga fötter så har vi tillräckligt snabba forwards som nästan alltid är först in på de ytorna, säger Lindberg, som nu tycker att omställningen i spelsystemet börjat fungera:

– Ja, nu tycker jag att vi börjar få betalt för det spel vi vill spela.

Men defensivt läckte det i matchen. Mora kom till få chanser, men var rasande effektiva på de som bjöds. Och inte blev det lättare när William Wallin fick utgå efter en duell på mållinjen i den första halvleken.

– Det är kanske lite orutin. Wille blir skadad och där tappar Jesper (Lind) som kom in har varit skadad i en månad, så det blir lite nya konstellationer, men det är riktigt bra gjort att vinna den här matchen till slut, säger Per Lindberg.

Mer läsning

Annons