Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Bollnäs första hinder på vägen mot division 2

IK Franke är Bollnäs kvalmotståndare.
Sporten kollade läget med lagets tränare Alexander Rubin – som ser fram mot onsdagens möte i Västerås.
– Det här är bonusmatcher för oss, säger han.

Annons

Efter et kämpigt 2014, där IK Franke fick kriga för mytt kontrakt, så har laget gått framåt med stormsteg den här säsongen och laget slutade tvåa i division 3 Västra Svealand. 43 poäng skramlade laget ihop, fem bakom seriesegraren IFK Kumla.

LÄS MER: Bollnäs klart för kval till division 2

– Vi är ett relativt ungt lag som jag började träna inför förra säsongen. Vi hade det kämpigt då och fajtades på den nedre halvan. Men gruppen har växt och vi har fått en bra utveckling. Vi fick behålla stommen och nu har det gett resultat, säger Alexander Rubin.

Vad spelar ni för fotboll?

– Vi spelar en attraktiv fotboll skulle jag säga. Ambitionen för oss i år var att ta vår fotboll framåt och det har vi gjort, och då kommer poängen hand i hand.

Hur är intresset för IK Franke?

– Det finns intresse runt oss även om vi lever i en stad med många lag på samma nivå. Vi slåss alla om samma spelare och publik, men vi i Franke vill spela positiv fotboll som är utvecklande för både unga och äldre och därför har vi ändå hyggligt med folk som ser våra matcher.

Eftersom Bollnäs varit klart för kval till division 2 i några veckor så har Alexander Rubin hunnit kolla upp sitt motstånd en del, och kommer göra läxan ordentligt de kommande dagarna. Men en spelare har han stenkoll på.

LÄS MER: Dido missade skytteligasegern

– Det är svårt att undgå deras Dido Hussein som gör 24 mål på 11 höstmatcher eller vad det blev. Att de har 15 raka segrar imponerar mycket. För mig är det väldigt svårt att jämföra serier, men vinner man 15 raka matcher så tyder ju det mesta på att man är ett bra fotbollslag, säger han.

Vilka ska man hålla koll på hos er?

– Adam Emanuelsson är ny för i år och har spelat i division 4 som högst tidigare, han är född 1993 och har gått via juniorlaget och kommit upp. Han gör en hel del viktiga mål.

LÄS MER: Så här slutade division 3 Södra Norrland

Mer läsning

Annons