Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Som en Guiness bland paraplydrinkarna

Bollnäs verklighet den här hösten har varit ett långt triumftåg av segrar. Men sviten stannade på 15 segrar. För mot IK Franke blåste vindarna från våren in igen – den del av säsongen som Bollnäs använde för att vänja sig vid motståndet i division 3.

Annons

Kvalet mot Västeråslaget blev en ny lektion för Bollnäs, som helt klart mötte säsongens bästa motstånd, undantaget då kanske Håbo som långa stunder såg ut att jogga hem division 3 södra Norrland.

Men kvaluppvaknandet på ett kylslaget Råby IP, där avgörandet kom på en hörna i första halvlek, lovar också gott inför lördagens retur på Solrosens konstgräs. Nu vet Bollnäs än en gång vad som krävs för att vinna på den här nivån, och kan laget tillgodogöra sig onsdagens läxa så kommer det bli en rysare på lördag.

Räkna med en mer fokuserad offensiv, på betydligt bredare front. Det kommer krävas mot ett ramstarkt IK Franke som dessutom mönstrar en otroligt duktig målvakt i Erik Biselius. Det räcker inte med att Dido Hussein gör sina enmansräder, det krävs lite mer mod att fylla på och utnyttja de luckor hans nyvunna respekt skapar, för Dido drar på sig bevakning vilket borde öppna upp för andra.

Defensivt såg det stabilt ut. Daniel Öhlander och Roni Bermal agerar med auktoritet längst bak och det inte där Bollnäs förlorade den första kvalronden.

Lagets tränare Torbjörn Nilsson, som var avstängd och såg matchen från läktarplats, har nu två dagar på sig att peppa upp laget igen och lägga upp planen som ska ta Bollnäs vidare till nästa kvalsteg.

Jag är övertygad att han kommer lyckas, för trots att det saknades en del den här oktoberkvällen så var Bollnäs tillräckligt bra för att hålla jämna steg med Franke, och på ett fullsatt Solrosen blir det en helt annan matchbild. Bollnäs kommer knappast hamna i baksätet när den matchen startar, och vrider de offensiva spelarna på ur alla kranar kommer Västeråslaget vara knapp tvåa på lördag.

Det räcker för att hålla kvalresan vid liv minst en vecka till.

Sedan går det inte att låta bli att hylla Johan Skölds insats – som kollega Peter Axman sade i vår direktsändning: Han är som en Guiness bland paraplydrinkarna.

Mer läsning

Annons