Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Så ska Rengsjö vinna kvalgruppen

/

Annons

Jag har följt Rengsjö sedan tiden de harvade runt som ett stabilt division 4-lag, och sett bland annat Johan Oremo passera revy i klubbens färger.

Någon sådan stjärna finns inte i år, då hade inte laget kvalat för nytt kontrakt heller. Men det finns kvalitet för att över tre matcher klara av att hålla tre division 4-lag bakom sig.

Om vi först tittar på motståndet så har jag lite för dålig koll på både Ludvika och Svartvik, mer än att de kom tvåa i sina respektive serier.

Men känslan är att det inte är lag som behöver skrämma ihjäl Rengsjö.

Hille kommenterade jag live när de mötte Iggesund och såg sedan stora delar av returen i Gävle i vår sändning därifrån.

Det är ett lag med fint grundspel, men i det närmaste total avsaknad av spets. De har en bra försvarslinje att luta sig tillbaka mot, men samtidigt vet jag att en frisk, vilket han är, Erik Wästman kommer jaga livet ur dem.

Han ställer till stora problem mot division 3-lag, frågan är hur kvalmotståndarna hanterar det? Jag tror de får problem.

Rengsjö har fler kvalitéer där fasta situationer är ett givet vapen eftersom det är en rätt tung och fysisk profil på många av spelarna.

I derbyt mot Bollnäs slarvade vanligtvis säkre Christian Törnros bort några frisparkar, men i normala fall är hans fot en garant för att det blir bollar att jobba på för resten av laget.

En annan sak är att Rengsjö har haft en stomme av spelare som varit med i ett decennium som det känns, de vet vad som krävs och har under några säsonger spelat till sig nytt kontrakt med kniven mot strupen.

Så nerverna kommer inte bli några problem. Och helt ärligt tror jag inte motståndarna kommer bli det heller, för hur du än vrider och vänder på det så är det en hyggligt stor skillnad på division 4 och division 3.

Kolla bara på segermaskinen Bollnäs GIF som behövde en fem matcher lång startsträcka för att fatta vad som krävdes.

Den tiden har inte Ludvika, Svartvik eller Hille. Det blir deras fall i det kylslagna och nervkittlande kval som väntar.

Mer läsning

Annons