Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsström kliver in som tränare för Strand

/

Han har varit ledig från fotbollen under några år.
Men nu tar Mikael Forsström över tränarsysslan i Strands IF.
– När frågan dök upp funderade jag inte länge, säger han.

Annons

Strand säkrade till sist efter en bitvis kämpig vårsäsong ett nytt kontrakt i division 3 med sju poängs marginal. Det blev ingen fortsättning i klubben för den inhoppande tränaren Pelle Lindberg. I stället kliver Mikael Forsström in som huvudansvarig.

– Det känns intressant och blev klart i helgen, säger 42-åringen från Hudiksvall.

LÄS MER: Hoho fyramålsskytt när Strand säkrade kontraktet

Forsström var tidigare assisterande tränare i Strand under två säsonger åt Anders Åhlström och Fredrik Andersson. Därefter tog han framgångsrikt över klubbens ungdomar under två år. Men sedan väntade en längre paus från fotbollen.

– Suget har alltid funnits där, men jag har liksom inte haft tid. När frågan dök upp funderade jag inte länge utan tackade ja nästan på en gång. Jag är själv Strandare från början och har spelat fotboll i klubben under många år.

Vad säger du om Strand som lag?

– Det många nya ansikten sedan jag slutade. Men det är ungt och formbart lag med jättemånga fina ungdomar. Det finns alla förutsättningar att skapa något bra.

Så här kommenterar sportansvarige Anders Schmidt valet av Forsström:

– Vi känner oss väldigt bekväm med Mikael som bland annat tränat vårt U19-lag tidigare. Det känns bra, säger Schmidt.

Första träffen med det nya laget blir på träningsupptakten inför kommande säsong i Iggesund på torsdag kväll. Och då kommer också några nya ansikten att vara på plats. Strand har hittills gjort klart med Lukas Nilsson (Ljusdal), Mattias Bertilsson (Forsa) och Filip Paulsson (Delsbo).

Lämnar gör Kion King (Hudiksvalls FF) och Andreas Larsson.

– Vi känner och ganska trygg och bekväm med lagbygget. Det finns några frågetecken kvar. Men stora delar av truppen från förra säsongen är klar, säger Anders Schmidt.

LÄS MER: Storstryk för Strand i sista matchen

LÄS MER: Så slutade division 3 södra Norrland

Mer läsning

Annons