Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Strömsbergs ja – nu får Hille gratisplats i division 3

/
  • Hille missade kvalet till tvåan precis, men tack vare att Strömsberg nu får en gratisplats i tvåan betyder också det att Hille får frågan om att ta steget upp i trean.

När Strömsberg tog den vakanta platsen efter Selånger i division 2 blev det automatiskt en ledig plats i trean. Den erbjuds nu Hille IF som imponerade i fyran förra säsongen men senare föll i det efterföljande kvalet.
– Det stämmer. Hille får platsen om dom vill ha den, sådan är turordningen, säger Kenneth Carlsson på Hälsinglands Fotbollsförbund.

Annons

Hille IF ramlade ut trean inför förra säsongen och satsade hårt på att snabbt ta sig tillbaka. Tyvärr sumpade man chansen rejält när Ludvika vände och vann en mycket viktig match hemma på Hille IP.

Nu får man alltså en gratisplats sedan Strömsberg tackat ja till en plats i tvåan. Hade däremot Strömsberg tackat nej så hade den platsen istället erbjudits IFK Östersund som åkte ur div 2 Norrland och då hade turordningen varit annorlunda menar Carlsson som också sitter med i SVFF:s tävlingskommité.

– Ja, då hade ett lag däruppe erbjudits plats istället, det är reglerna som gäller från Svenska Fotbollsförbundet.

Hilles tränare Emil Lindbom var också tydlig mitt i kvalcirkusen förra säsongen att det var nog så viktigt att komma tvåa för att ha chans på avancemang om ett avhopp skulle komma.

– Jag har läst att Strömsberg tackat ja till platsen och jag känner till turordningen men det måste få gå sin gång, säger Emil och utvecklar:

– Vi har ju inte fått någon förfrågan ännu men det kommer säkert under måndagen så vi kommer att ha ett möte under söndagskvällen så får vi se vad spelarna och styrelsen tycker. Vi kommer att ta ett snabbt beslut när vi får frågan, säger han.

Hille har fått behålla i stort sett hela truppen och bör kunna ha ett slagkraftig lag även för division 3. Emil låter försiktigt positiv och tycker också det skulle vara bra för fotbollen i distriktet.

– Både Årsunda och Järbo åkte ju ur så det är bara Hofors kvar och visst behövs det ett lag till där. Men inget är klart än, säger han.

Är det så att Huge tackar ja till platsen så får det även konsekvenser för division 5 och division 6 och Lasse Carlsson på Gestriklands Fotbollförbund berättar hur ordningen går.

– Det blir då Gestrike-Hammarby som först får erbjudande om att ta klivet upp. Det blir sedan samma sak med lag ifrån sexan också, säger Lasse.

Mer läsning

Annons